Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CET este în blocaj financiar. Cum comentează primarul Falcă situația, în prag de iarnă

Producătorul de energie termică din Arad este într-o situație financiară foarte gravă, cu datorii și sechestre pe echipamente, iar asta se întâmplă chiar în prag de iarnă.

CET este în blocaj financiar. Cum comentează primarul Falcă situația, în prag de iarnă
Comentează 0

Primarul Gheorghe Falcă a prezentat Consiliului Local situația, arătând și care au fost sumele alocate de la bugetul de stat în ultimii 10 ani. 

Conform lui Falcă, finanțarea guvernamentală a investițiilor de modernizare a rețelelor de termoficare din Arad s-a oprit din anul 2009, iar din 2012 orașul nostru n-a mai primit nici subvenția pentru acoperirea pierderilor la energia termică furnizată populației, ajutor de stat de care alte CET-uri au beneficiat în continuare. 

Totodată, Falcă le-a prezentat consilierilor locali documentele aferente demersurilor efectuate de municipalitate la Ministerul Economiei pentru plata subvențiilor restante pentru CET Arad.  

”Aceste restanțe acumulate din anul 2012 au condus la blocajul financiar al operatorului de termoficare și al CET Arad SA”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Arad. 

”Așa tratează Guvernul PSD nu pe Gheorghe Falcă, ci pe cetățenii Aradului. Domnul consilier PSD Lupaș nu vrea să înțeleagă ce înseamnă să aibă responsabilitate față de oraș, nici el nici parlamentarii PSD n-au făcut nimic pentru Arad de trei ani de când sunt la guvernare. Blocaj la subvențiile datorate arădenilor și blocaj la fondurile europene aprobate de Comisia Europeană pentru CET Arad”, a declarat Falcă.

Consiliul Local a aprobat desemnarea unor reprezentanți care să analizeze posibilitatea fuziunii celor două CET-uri din oraș, în scopul eficientizării activităților de producție și furnizare a energiei termice.
 

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide