Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"CENTENARUL - HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ!" la Școala Gimnazială Bârsa

În anul 2018 comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România.

Comentează 0

La început a fost unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), mai apoi unirea Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918), iar în final unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Țara Mamă, România(1 decembrie 1918). Cele trei uniri formează împreună Marea Unire de la 1918, iar în 2018, la 100 de ani de la acele evenimente, sărbătorim  CENTENARUL MARII UNIRI, credința românilor care au făcut Unirea că toată suflarea românească trebuie să trăiască împreună, într-un singur stat, ROMÂNIA.
Efortul susținut al românilor, de-a lungul timpului, de a nu uita că sunt români precum și năzuința românilor de a înfăptui Marea Unire, avută de-a lungul secolelor, indiferent de vicisitudinile istoriei.

Evenimentele istorice de imensă semnificație au avut un mare ecou și în rândurile preșcolarilor, elevilor și profesorilor Școlii Gimnaziale Bîrsa precum și a localnicilor drept pentru care ne-am adunat cu mic cu mare să-ntindem o horă mare în straie de sărbătoare, costumele naționale au fost scoase din lada de zestere și purtate cu fală. La acest eveniment s-au intonat cântece patriotice și poezii pe această temă iar alături de noi  au participat parinți și reprezentanți ai Primăriei Bîrsa. Toți cei care simțim și gândim românește trăim cu emoție aceste sentimente și ne mândrim că suntem ROMÂNI.

” LA  MULȚI  ANI  ROMÂNIA ! ,,

Reportaj realizat de Director, prof. Faur Mariana

 

Articole asemanatoare