Vremea Romania, Arad 8°C

Stiri Arad

Bîrsa - o comună cochetă, în continuă dezvoltare, în administrația primarului Avram Ciev

Bîrsa e o comună mică, dar și aici investițiile se văd. Echipa condusă de primarul Avram Ciev s-a străduit să asigure locuitorilor comunei un trai cât mai bun. Iar realizările sunt destule. Nu înseamnă că totul e perfect, în mapa de lucru a edilului existând proiecte care să sporească bunăstarea celor ce locuiesc în acestă comună. 

Bîrsa - o comună cochetă, în continuă dezvoltare, în administrația primarului Avram Ciev
Comentează 0

"Am asfaltat, în 2015, 9 km de străzi în satele Bîrsa, Aldești și Voivodeni, prin Programul de Dezvoltare Locală, investiție realizată 90%, plus alte 3 străzi din fonduri proprii, respectiv buget local. Pe Măsura 3.2.2. am realizat aproximativ 3 km de trotuare în localitățile Bîrsa, Aldești și Voivodeni din fonduri UE. Per total investiția la asfaltare este de 38 de miliarde de lei vechi, la trotuare peste 50.000 de euro pe toată comuna. Mai avem în pregătire 2 străzi cu piatră concasată ce urmează a fi asfaltată în 2016.

S-au continuat lucrările exterioare și interioare la Căminul Cultural din Bîrsa din fonduri CJA și buget local, lucrări care sperăm să le finalizăm în luna august. Jos va fi sală de spectacole, însă căminul este conceput a fi multifuncțional, cu sală de nunți. La subsol avem bucătărie, cameră depozitare cu frigo, magazie, grupuri sociale. La mansardă va fi amenajată o cameră cu obiecte vechi, tradiționale, un mini-muzeu, inclusiv ceramică roșie de Bîrsa și o sală de lectură. Plus vestiar pentru artiști când vor fi spectacole. De asemenea, bucătăria va fi complet utilată, pentru a putea fi folosită de comunitate. 

În 2016 vrem să continuăm cu asfaltarea străzilor și dorim să le finalizăm împreună cu Căminul Cultural cît mai repede posibil. De asmenea, se va face și 1 km trotuar în satul Hodiș. Inițierea de proiecte Europene pentru drumuri agricole, renovarea și modernizarea grădiniței din Aldești, dalarea șanțurilor din localitățile comunei pentru scurgerea apelor pluviale, continuarea trotuarelor în Bîrsa, Aledști și Voivodeni. Plus asfaltarea unor străduțe mici în localitatea Hodiș. Urmează să depunem proiect pentru canalizare și semnalizarea tuturor străzilor cu semne de circulație.

Ne mândrim cu faptul că avem Ansamblu de Dansuri în Bîrsa, respectiv DRUSCELELE, ai cărui membri se pregătesc săptămînal, iar la Aldești avem Ansamblul ALDEȘTEANA.

Un alt motiv de mândrie este grădinița. O lucrare care s-a finalizat în doar 8 luni, din fonduri proprii și cu sprijinul CJA. Înainte grădinița funcționa într-o clădire foarte veche, dezafectată și m-am gândit la copilași și la condițiile pe care trebuie să le aibă. În prezent avem 40 de copii la grădiniță și clasa pregătitoare, împărțiți în 2 grupe respectiv o clasă. De asemenea, am renovat și școala, avem încălzire cu centrală pe lemne, grupuri sociale noi, geamuri noi, uși termopan pentru ca și aici activitatea să se desfășoare în cele mai bune condiții. 

Nu trebuie să omitem și că în Bîrsa există un dispensar veterinar, un dispensar uman și o farmacie, chiar dacă ne despart de Sebiș doar 5 km.

În concluzie, toate realizările din 2015 le-am putut finaliza datorită faptului că am avut înțelegere atît din partea cetățenilor cît și din partea consilierilor care au fost alături de mine pentru a putea duce la bun sfîrșit proiectele. Consider că am realizat tot ce se putea realiza într-o comună mică, cu 1790 de locuitori și cu un venit modest din taxe și impozite, de aceea pentru viitor singura șansă de a porni noi investiții este accesarea de fonduri europene. Având experiență în administrația publică locală pentru a putea termina ceea ce am început o să-mi depun candidatura pentru un nou mandat, venind cu această ocazie în sprijinul cetățenilor din comunitatea pe care o conduc și de a le dea satisfacția de a avea toate utilitățile necesare unei comunități. Sper ca după realizările avute, cetățenii comunei să aprecieze ceea ce am făcut pentru binele tuturor locuitorilor. Îi asigur că voi fi același primar care se va implica pentru realizările tuturor obiectivelor propuse în comună", spune primarul comunei Bîrsa, Avram Ciev.

rdytyfug

Galerie foto (143)

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite