Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cele Mai Importante 5 Avantaje Ale Sistemului De Irigații

Cele Mai Importante 5 Avantaje Ale Sistemului De Irigații
Comentează 0

Atunci când deții o grădină cu siguranță te preocupă sănătatea plantelor tale și încerci să găsești soluțiile cele mai eficiente pentru întreținerea lor. Un sistem de irigații are exact acest rol: de a eficientiza și de a reduce eforturile pe care le depunem în îngrijirea grădinii. 

De ce să alegi un sistem de irigații?

Există numeroase avantaje care susțin o astfel de decizie, dar ideea care le leagă între ele constă în faptul că munca depusă de tine va fi redusă semnificativ cu ajutorul programatoarelor pentru irigații. În cazul în care încă nu te-ai hotărât dacă merită investiția, îți vom prezenta principalele 5 avantaje care te vor ajuta să iei mai ușor decizia.

1. Economia de timp. Nimeni nu a avut vreodată timp din belșug, iar astăzi, mai ales în marile orașe, timpul aproape că a devenit un lux. Un sistem de irigații automatizat mai adaugă un strop de timp pe care îl vei putea folosi pentru orice altceva.

Îți dorești o grădină frumoasă, dar s-ar putea să nu fie pasiunea vieții tale să tragi de un furtun prin grădină la finalul zilei sau dimineața devreme, că să uzi gazonul. Irigațiile automatizate iau această grijă din responsabilitatea ta. Organizarea gospodăriei se face și ea mult mai ușor. Toate componentele sistemului rămân mereu în aceeași poziție, nu trebuie strânse și depozitate undeva.

În plus, cu ajutorul unui programator pentru acest sistem vei putea programa intervalele de udare în funcție de nevoile specifice plantelor tale, iar acesta se va ocupa să furnizeze plantelor tale necesarul de apă, oprindu-se la timp pentru ca surplusul să nu le afecteze și pentru a se asigura că e bifat și următorul avantaj de pe lista noastră. 

2. Economia de apă. Din respect pentru planeta noastră și pentru resursele care nu sunt inepuizabile, îți recomandăm cu căldură să ai grijă de apă și să o consumi în mod responsabil.

Tehonologia a evoluat foarte mult până în momentul de față, există aspersoare dotate cu anumite supape, astfel încât să nu existe scurgeri inutile de apă. Duzele au și ele raze și unghiuri de stropire reglabile astfel încât apă să ajungă doar acolo unde e nevoie de ea, nu și pe aleea care trece pe lângă stratul de gazon. 

3.  Confortul. Probabil îți aduci aminte de bunicii care scoteau apă din fântână și o cărau cu găleată până unde era nevoie de ea. Zilnic. Dincolo de timpul investit într-o activitate de genul acesta, vorbim despre un efort fizic uriaș, pe care din fericire nu mai suntem nevoiți să îl facem. Un sistem de irigații automatizat scoate singurel aspersoarele din pământ și le pune la treabă, după care ele se retrag și lasă grădina proaspătă și frumoasă.

4.  Flexibilitate. Știi dimineața aia în care parcă nu te-ai da imediat jos din pat? Programatorul pentru irigații este prietenul tău bun care face treaba în locul tău. Controlabil printr-o aplicație disponibilă pentru smartphone-uri, el pornește sistemul de irigații la timp, nu e nevoie să fii și tu acolo. Da, poți pleca și în vacanță, o să îți găsești plantele proaspete când te întorci.

5.  Rezultate. Atunci când ai un sistem de irigații automatizat, grădina ta este ferită de aproape orice risc, iar plantele se dezvoltă cu adevărat sănătos. Fie că vorbim despre legume și fructe, despre livada cu pomi fructiferi sau pur și simplu despre stratul de gazon din fața casei, un sistem de irigații va face cu siguranță diferența. Distribuția apei se realizează uniform și eficient, fără a îneca plantele și a le pune sănătatea în pericol.

Ceea ce stă la baza tuturor acestor avantaje este faptul că un astfel de sistem se proiectează în mod personalizat, pentru fiecare doritor în parte, ținând cont încă de la început chiar de rezultatele vizate. Dacă vei decide să apelezi la irigarea automatizată, vino pe gardenpedia.ro unde vei găsi consilierea necesară și prețuri corecte.