Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cel mai mare eveniment educațional global la Arad

Cel mai mare eveniment educațional global la Arad
Comentează 0

Pentru ca a fost Saptamana Educatiei in Tehnologia Computerelor, Aradul a gazduit, prin Asociatia Sharing Smiles, a doua sesiune a celui mai mare eveniment educational in domeniul IT - Hour of Code. 

Aceasta activitate a reprezintat o introducere de o ora in stiinta computerului si programare, cu scopul de a demistifica limbajul specific si de a arata ca oricine poate invata bazele acestuia.

 Incercarea de a apropia elevii de tehnologia computerelor si programare a devenit un efort global. Acesta incepe prin parcurgerea unor activitati de o ora, insa se va extinde in orasul nostru la un proiect permanent initiat de Organizatia non-guvernamentala Sharing Smiles.

" In lumea in care traim, cred ca fiecare elev ar trebui să aibă posibilitatea de a învata tehnologia computerelor. 

Ceea ce dorim sa transmitem tuturor este ca tehnologia nu trebuie folosita doar pentru divertisment: jocuri, muzica, filme si socializare, ci poate fi o veritabila cale spre cunoastere si evolutie. In acest an, ONG-ul nostru a reusit sa faca cunoscut acest lucru la peste treizeci de copii, elevi ai Scolii Gimnaziale Adam Nicolae si prescolari de la Gradinita Mamaruta " - Lorena Magyar Bundas, presedinta organizatiei Sharing Smiles.

Evenimentul Hour of Code este organizat in fiecare an de Code.org, o organizație non-profit dedicată extinderii educației in tehnologia computerelor și programare, prin promovarea acesteia în școli și prin creșterea participării femeilor dar și a elevilor din minorități.  

O coaliţie de parteneri fără precedent susțin împreună Hour of Code — inclusiv Microsoft, Apple, Amazon, dar si celebritati precum Mark Zuckerberg, Barak Obama, Ashton Kutcher si chiar Smiley.

 In Romania, acest program este promovat de Asociatia AdFaber in colaborare cu Asociatia Sharing Smiles.

 

Lorena Magyar Bundas

SHARING SMILES ONG

Therapist Nutrition, Fitotherapy, Reflexology 

Galerie foto (25)


Scrie un comentariu

trimite