Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce vor discuta Iohannis și Trump la Casa Albă. Anunțul președintelui României

Președintele Klaus Iohannis afirmă că va discuta cu omologul său american, Donald Trump, pe 9 iunie, despre aprofundarea Parteneriatului Strategic, relația bilaterală dintre cele două țări și reconfirmarea angajamentului ferm al României de a rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite.

Ce vor discuta Iohannis și Trump la Casa Albă. Anunțul președintelui României
Comentează 0

"Voi avea, pe 9 iunie, la Casa Albă, o întrevedere oficială cu președintele SUA, Donald J. Trump. Vom discuta despre aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre statele noastre, despre relația bilaterală și reconfirmarea angajamentului ferm al României de a rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite", a scris Iohannis, joi, pe Facebook.

El precizează că programul vizitei sale la Washington include și o întâlnire cu românii stabiliți în SUA, afirmând că acesta va fi un "moment special, ca de fiecare dată".

Președintele Klaus Iohannis va efectua în perioada 4 — 9 iunie o vizită în Statele Unite ale Americii, unde, în 9 iunie, va avea o întrevedere oficială cu președintele SUA, Donald Trump, a anunțat miercuri noaptea Administrația Prezidențială.

"Întrevederea celor doi înalți oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia. Astfel, președintele Klaus Iohannis va aborda prioritățile de acțiune în cadrul relației bilaterale și va reconfirma angajamentul ferm al țării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil și de încredere al Statelor Unite", se precizează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite