Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce trebuie să știe deținătorii de bazine de înot, piscine și băi publice

Având în vedere creşterea temperaturilor în perioada următoare, Direcţia de Sănătate Publica Arad doreşte să comunice operatorilor economici care deţin bazine de înot, piscine şi bai publice mai multe informații.

Ce trebuie să știe deținătorii de bazine de înot, piscine și băi publice
Comentează 0

„Monitorizarea apei din bazinele de înot, piscine și băi publice este obligatorie pentru păstrarea sănătății utilizatorilor. Scopul monitorizării este menținerea sub control a parametrilor bacteriologici și fizico-chimici ai apei, precum și furnizarea de informații către utilizator cu privire la calitatea apei conform OMS 119/2014.

Pentru urmărirea valorilor parametrilor microbiologici ai apei din bazinele de înot, se recoltează bilunar probe de apă, conform anexei 1 din ordinul mai sus menționat.

Se impune ca prelevarea de probe să fie efectuată de către personal calificat și competent pentru a evita contaminarea probei. Analiza probei de apă trebuie efectuată în laboratoare specializate și acreditate pentru acest tip de analize și cu un personal bine instruit.

Astfel, vă solicităm să facilitați încheierea/prelungirea de contracte cu Direcția de Sănătate Publică a județului Arad pentru a putea preleva şi analiza probele de apă conform legislației în vigoare.

Contractele se vor încheia/prelungi înaintea începerii sezonului la departamentul de achiziții a Direcției de Sănătate Publică. Cererile se pot depune personal la secretariatul instituţiei sau se pot trimite la adresele de e-mail: achizitii@dsparad.ro/secretariat@dsparad.ro, transmit reprezentanții DSP.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite