Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce sume au fost alocate de la bugetul CJA pentru proiectele de infrastructură rutieră

Consiliul Județean Arad a alocat și în anul 2023 sume de bani pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. Alături de marile investiții în sistemul de sănătate, drumurile rămân, în continuare, o prioritate a conducerii instituției.

Ce sume au fost alocate de la bugetul CJA pentru proiectele de infrastructură rutieră
Comentează 0

Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad a precizat: „Proiectele cele mai mari, la care vom lucra și în acest an, sunt drumul expres Arad-Oradea și Centura de Sud-Est Vladimirescu-Fântânele. În acest an vom finaliza lucrările la Arad-Șiria-Pâncota-Buteni, Dieci-Dezna, cât și drumurile modernizate din fonduri transfrontaliere Sânmartin-Socodor și Socodor-Nădab.

De asemenea, vom demara un alt proiect ambițios, de modernizare a drumurilor din partea de nord a județului: Șicula-Cermei, Șepreuș-Cermei, Cermei-Beliu, Cermei-Berechiu-limită județ spre Bihor și DN79-Mișca-Apateu-Berechiu, Este un proiect strategic al Consiliului Județean, finanțat din fonduri europene!

În acest an, peste 100 de milioane de lei, sumă alocată din bugetul instituției, va merge spre proiectele de drumuri, respectiv finalizarea obiectivelor de investiții privind reabilitarea/modernizarea drumurilor județene și pentru demararea procedurilor de realizare a unor obiective de investiții noi. De asemenea, sunt alocate fonduri pentru modernizarea DJ 709 Seleuș-Șicula, pentru DJ 709A Mâsca-Măderat-Arăneag și pentru Drumul Expres Arad-Oradea.

Pentru întreținere și reparații drumuri județene s-a alocat suma de 47 de milioane de lei, necesară pentru lucrări de întreținere drumuri asfaltate (plombări, tratare burdușiri, stropiri succesive), întreținere drumuri pietruite, asigurarea esteticii rutiere, întreținere drumuri pe timp de iarnă, așternerea de covoare bituminoase, tratamente bituminoase etc.

Pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile privind reabilitarea/modernizarea drumurilor județene s-a alocat suma de 203 milioane de lei, din care 14 milioane reprezintă contribuția proprie restul fiind finanțare externă și contribuție guvernamentală, din bugetul de stat”.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite