Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce sume alocă astăzi municipalitatea pentru funcţionarea CET-H

Din cauză că nu a fost încă retehnologizat, CET Hidrocarburi are în continuare nevoie de sprijin de la bugetul local pentru a putea funcţiona. Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de astăzi a Consiliului Local Municipal se află nu mai puţin de trei proiecte de hotărâre care vizează alocarea de fonduri pentru SC CET Hidrocarburi SA Arad.

Ce sume alocă astăzi municipalitatea pentru funcţionarea CET-H
Comentează 0

Primul proiect de hotărâre a fost întocmit pentru acordarea ajutorului cu titlu de subvenții în vederea acoperirii diferenței de preț și tarif la energia termică livrată populației, aferent lunii iulie 2023, suma alocată fiind de 881.753,15 lei. Plata se va face în limita fondurilor aprobate cu această destinație în Bugetul General de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Arad pentru anul 2023.

Un alt proiect vizeză acoperirea și plata parțială a pierderilor induse de prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație în sistem centralizat, înregistrate de CET-H și neacceptate în preț/tarif, aferente anului 2022. Aici vorbim de o sumă mai mare, în cuantum de 2.618.246,85 lei.

În ceea ce priveşte cel de al treilea proiect, trebuie spus că aici este vorba despre o rectificare de buget, banii fiind mutaţi dintr-un capitol dedicat CET-H în alt capitol dedicat aceluiaşi CET-H. Astfel, capitolul Subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif la energia termică livrată populației este diminuat cu suma de 1.707.000 lei care va fi alocată subvenții în vederea acoperirii pierderilor induse de prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație în sistem centralizat și neacceptate în preț/tarif. Mai pe româneşte, pentru cei care nu suntem contabili, pare cam aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie.

Foto: Arhiva

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite