Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce spun poliţiştii locali despre noul regulament de desfăşurare a activităţilor economice şi al pieţelor

Poliţia Locală vine cu o serie de precizări cu privire la modificările aduse regulamentului de desfăşurare a activităţilor economice şi al pieţelor.

Ce spun poliţiştii locali despre noul regulament de desfăşurare a activităţilor economice şi al pieţelor
Comentează 0

„Direcția Generală Poliția Locală Arad prin Compartimentul Activitate și Control Comercial, informează agenții economici care își desfășoară activitatea pe raza Municipiului Arad, de modificările aduse Hotãrârii Consiliului Local Arad nr.192/2017 privind Regulamentul de desfășurare a activităților economice și al piețelor în municipiul Arad, prin aprobarea Hotãrârii nr.586/2021.

Astfel, pentru terasa aflată pe domeniul public, este necesară autorizația privind desfășurarea activității de alimentație publică pentru terase, conform art.6, alin.2, lit.d din hotãrâre. Încălcarea acestei dispoziții atrage suspendarea activității până la intrarea în legalitate a comerciantului, potrivit art.78 din Regulament.

Potrivit art.6, alin.3 se interzice desfășurarea activităților de comerț de către persoanele fizice care nu sunt autorizate să desfășoare activități comerciale sau nu dețin un certificat de producător.

Solicitanţii avizului orarului de funcționare pentru terasă, au obligația de a solicita acordul de ocupare a domeniului public terasă, cu 15 zile înainte de deschiderea terasei, conform art.8, alin.3. La art.20 sunt enumerate documentele ce însoțesc Cererea de obținere a acordului.

În conținutul art.18 se stabilesc Regulile specifice activității desfășurate pe terase în Municipiul Arad, iar la art.19 – Criteriile privind stabilirea aspectului architectural al teraselor.

HCLM Arad nr.586/2021 poate fi consultată pe site-ul Primăriei Municipiului Arad/Monitorul Oficial Local/Hotãrârile autoritãții deliberative. Acest act normativ prevede amenzi între 1.600 si 2.500 lei pentru încălcarea regulilor de desfășurare a activităților economice și a piețelor”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale.

Foto: Arhiva

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite