Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce se mai execută silit prin judeţ; amatorii de bunuri de ocazie au de unde să aleagă; se vând până şi FABRICI

„Piaţa” executărilor silite este una foarte variată, mai ales în ceea ce priveşte bunurile imobile. Aruncând o privire pe site-urile de profil, putem constata că arădenii amatori de bunuri de ocazie au de unde să aleagă, dacă dispun de banii necesari. Sunt scoase la licitaţie case, terenuri, spaţii comerciale, spaţii industriale, fabrici de lapte, iar exemplele pot continua.

Ce se mai execută silit prin judeţ; amatorii de bunuri de ocazie au de unde să aleagă; se vând până şi FABRICI
Comentează 2

Spre exemplu, la Ineu se vinde un spaţiu industrial cu o suprafaţă de 12.827 mp şi construcţii. De menţionat că ansamblul imobiliar se vinde împreună cu bunurile mobile aferente clădirilor, iar preţul de pornire al licitaţiei este de  1.782.141,90 lei + T.V.A. Tot la Ineu, a fost scos la vânzare, un stoc de maşini de cusut şi utilaje folosite în industria textilă, preţul de pornire fiind de 169.978,59 lei. Bunurile mobile se afla în procedura de executare silită sau lichidare patrimonială, ca urmare a neexecutării de bunăvoie a obligaţiilor asumate de către debitori faţă de creditori. Astfel, pentru a-şi recupera datoriile, creditorii, cu ajutorul executorilor judecătoreşti sau lichidatorilor judiciari, scot la vânzare prin licitaţii publice bunurile aparţinând debitorilor. Achiziţionarea acestor bunuri se face prin ofertare şi participare la licitaţiile publice organizate de către executorii judecătoreşti şi lichidatorii judiciari sau prin negociere directă cu banca. Participarea la aceste licitaţii publice presupune îndeplinirea unor condiţii ce sunt menţionate în Publicaţiile de Vânzare ale fiecărui bun executat sau lichidat. Modalitatea de achiziţie poate fii cu plata cash, credit sau leasing, anunţă pe bunuriexecutate.ro, organizatorii licitaţiei.

Şi tot la Ineu au fost scoase la licitaţie şi două maşini de vopsit Janus J 15, preţul de pornire fiind de 40.093,72 lei.

De menţionat că mai puteţi cumpăra terenuri extravilane, spre exemplu, la Şiria un teren de 5.000 mp a fost scos la licitaţie cu un preţ care porneşte de la 32.244 lei. De asemenea, dacă vreţi să vă faceţi fermieri sau să vă extindeţi afacerile în domeniu, un grajd de animale de la Şicula se vinde cu un preţ ce pleacă de la 135.477 lei.  În plus, dacă vreţi un spaţiu comercial, puteţi alege în funcţie de zonă sau buzunar, la fel şi în cazul în care vreţi să vă luaţi o fabrică de lactate. La Nădlac, o astfel de fabrică se vinde cu un preţ pornind de la 220.000 lei, iar la Pâncota, de la 4.200.000 de lei.

Mai departe sau mai aproape de lumea dezlănţuită

Dacă nu vreţi să intraţi în afaceri, puteţi să vă cumpăraţi o casă la Drauţ. Preţul de pornire este de doar 44.250 lei, proprietatea aflându-se în centrul satului. Asta, bineînţeles dacă sunteţi în căutarea unei case la ţară, departe de lumea dezlănţuită a Aradului. Dacă sunteţi dispuşi să scoateţi ceva mai mulţi bani din buzunar şi totuşi vă gândiţi că oraşul e oraş, puteţi cumpăra o casă la Nădlac. Preţul de pornire este de 72.500 lei. Cu  169.448 lei în buzunar sau în conturi, vă puteţi înscrie la o licitaţie pentru o casă/vilă din Aluniş, aflată pe un teren de 1199 mp ce este în proprietatea statului.

Dacă însă dispuneţi de un buget mai consistent, adică cel puţin 1.436.242 lei, aveţi şansa să vă luaţi o casă în Micălaca, unul dintre cele mai scumpe cartiere din municipiu. Imobilul se află pe strada Frăţiei, are un regim de înălţime de P+1E+M, cu o suprafaţă construită de circa 600 mp  şi un teren  de 1.443 mp.

Chilipir în Poltura

Şi dacă tot vorbim de case în municipiu, să încheiem cu un adevărat chilipir. Este vorba despre o casă situată pe strada Turdei, în Poltura şi un teren adiacent de 471 mp. Casa, cu regim de înălţime S+P,  a fost ridicată în anul 2000, este compusă din şase camere şi dependinţe, iar preţul de pornire – doar 201.531 lei, adică aproximativ 42.000 de euro, mult sub preţul pieţei. Din păcate însă proprietatea a fost deja vândută.

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite