Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce scrie presa internaţională despre mega-protestul de sâmbătă de la Bucureşti

Presa internationala a acordat spatii ample, sambata seara, manifestatiei de protest din Bucuresti si din alte orase ale tarii noastre.

Ce scrie presa internaţională despre mega-protestul de sâmbătă de la Bucureşti
Comentează 0

Zeci de mii de romani au protestat, sambata, fata de legislatia adoptata de Parlament, despre care criticii spun ca va face mai dificila urmarirea penala a criminalitatii si a coruptiei la nivel inalt, transmite Associated Press.

Protestatarii s-au contrat putin cu jandarmii in timp ce se aflau in Piata Universitatii din Bucuresti. Manifestantii au strigat: "Hotii, hotii!" si "Demisia!", au fluierat si au fluturat steaguri tricolore. Apoi, au plecat in mars spre Parlament.

Protestatari de toate varstele au venit sa-si arate revolta fata de guvernul de stanga, unii insotiti de caini sau de copii, adauga sursa citata.

AP a vorbit cu Tiberiu Calinescu, un arhitect de 30 de ani, care-si purta fiica de 4 luni in brate: "Am venit aici pentru viitorul fiicei mele (...) vreau sa traiesc intr-o tara civilizata si apropiata de standardele europene".

Canalul Euronews a trimis un reporter la Bucuresti care a transmis toata ziua despre manifestatiile de protest.

Si AFP a scris despre zecile de mii de romani care au iesit in strada, sambata, la Bucuresti si alte orase mari, pentru a spune "Nu coruptiei" si unei reforme controversate a Justitiei, dorita de majoritatea de stanga.

"Suntem aici pentru a cere guvernantilor sa nu se atinga de Justitie si sa renunte la proiectul lor de reforma", a declarat, pentru AFP, un antreprenor, Marius Constantin, de 49 de ani, venit de la Sibiu ca sa se alature protestatarilor adunati in Piata Universitatii, din centrul Bucurestiului.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite