Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce relatează New York Times, despre protestul record din București, cu 250 000 de oameni

”Politicienii dau înapoi, dar protestatarii nu pleacă nicăieri”, scrie The New York Times despre protestele record de duminică seară din București. Manifestațiile au venit ca o dovadă a lipsei de încredere în Guvernul care, cu doar o noapte înainte, a abrogat ordonanța de urgență pentru modificarea Codurilor Penale, pentru a-i determina pe oameni să nu mai protesteze și duminică.

Ce relatează New York Times, despre protestul record din București, cu 250 000 de oameni
Comentează 0

Întrebată de ce mai este în stradă, Ana Puiu, de 24 de ani, a răspuns: ”Pentru că nu avem încredere în Guvern”. Au fost 250 000 de protestatari în București, aproape jumătate de milion în toată țara. Mulți au spus că vor continua să protesteze până vor fi siguri că Guvernul nu va mai avea și în viitor inițiative pentru a modifica legile penale. Iar alții au promis că vor pune presiune până când vor cădea capete din Guvern sau până când va cădea întreg Guvernul.

”Nu vrem să fim nevoiți să fim gardieni, în timpul nopții, să ieșim pe stradă, astfel încât să ne asigurăm că legea este respectată”, a mai spus Mihai Geogrescu, un inginer IT de 28 de ani. ”Poate vor încerca iar peste o lună”.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite