Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce propuneri le-au făcut liberalii arădeni celor de la USR PLUS pentru constituirea unei majorități în CLM

Liberalii arădeni lasă în continuare ușa deschisă celor de la USR PLUS în încercarea de a constitui o majoritate stabilă în Consiliul Local Municipal. Conform declarațiilor lui Lazăr Faur, vicepreședinte al Organizației Municipale a PNL Arad și consilier local, liberalii au propus semnarea unui acord pentru guvernarea locală, acord care să conțină mai multe puncte.

Ce propuneri le-au făcut liberalii arădeni celor de la USR PLUS pentru constituirea unei majorități în CLM
Comentează 0

„Pentru a putea funcționa în condiții optime, orice organ de conducere colectivă sau deliberativ cum este CLM are nevoie de o majoritate de voturi. Această chestiune trebuie să fie foarte bine reglementată și să ne putem baza că în Consiliul Local al Municipiului Arad funcționează un mecanism de vot pe care arădenii îl așteaptă de la noi. Încurajați de primii pași făcuți împreună cu colegii de la USR PLUS în stabilirea comisiilor de specialitate ale CLM, unde am căzut de acord pe niște chestiuni de principiu și anume să existe cinci comisii de specialitate și nu patru, cum erau până acum, să se reorganizeze competențele acestor comisii și să avem o colaborare în ceea ce privește componența și conducerea lor, am crezut de cuviință, noi cei de la PNL, să facem un pas mai departe din punct de vedere politic și anume le-am propus colegilor de la USR PLUS să ia în discuție și să încerce să vină la o negociere cu noi pentru semnarea a două documente care să definească și să oficializeze colaborarea noastră în cadrul Consiliului Local Municipal Arad. În primul rând le-am înaintat propunerea de încheia un acord pentru guvernarea locală care să aibă două părți: în primul rând un angajament politic, care să conțină ideea de formare a majorității în CLM, alegerea viceprimarilor și susținerea proiectelor pentru dezvoltarea Aradului, iar în a doua parte să fie un protocol de funcționare, unde să se definească principiile care stau la baza acestui acord și o procedură efectivă de lucru”, a declarat, ieri, Lazăr Faur. În continuare, acesta a ținut să menționeze că pentru detalierea acestui acord de guvernare locală, PNL propune semnarea unei declarații comune de intenții de către toți consilierii municipali ai PNL și USR PLUS.

„Primăria trebuie să funcționeze”

În ceea ce-l privește, Mihai Pașca, vicepreședinte al Organizației Municipale și consilier local, și-a manifestat speranța că în derularea ședințelor CLM nu vor fi calcule politice de moment ale useriștilor și că vor fi identificate punctele comune și principiile la care aderă atât liberalii, cât și cei de la USR PLUS. „Îmi amintesc și cred că ne amintim cu toții situația oarecum similară petrecută la nivel național în urmă cu aproximativ un an, când USR a avut de făcut o alegere similară și anume de a veni în sprijinul unei guvernări PNL, iar șovăiala de atunci, răzgândirea și pendularea dintr-o parte în alta a fost taxată cât se poate de dur de români, care așteaptă altceva, așteaptă acțiune, așteaptă hotărâre, nu calcule ieftine politice de moment, în speranța câștigării unor procente în plus din punct de vedere electoral. S-ar putea ca astfel de calcule politice sa aibă ca rezultat scăderi electorale. Cred că nu trebuie să uităm momentul în care ne aflăm, o perioadă de criză sanitară, trebuie să ne amintim că Primăria trebuie să funcționeze. În momentul de față, Doamne ajută, avem un primar sănătos, care este prezent la treabă, dar este foarte important ca în caz de nevoie acest primar să poată fi înlocuit. Acesta este rolul viceprimarilor. Ei trebuie să fie aleși. Nu este o chestiune de orgoliu sau de ambiție personală, nici pentru PNL și nu ar trebui să fie nici pentru celelalte partide”, susține Mihai Pașca.

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite