Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce poți face cu o baterie – 7 idei ingenioase

Sunt, probabil, ultima noastra grija in materie de reciclare. Bateriile, indiferent de tip, iau drumul cosului de gunoi, convinsi fiind ca viata lor s-a terminat. Dar bateriile nu renunta asa usor si o serie de studii si experimente recente arata ca misiunea lor este adesea departe de a se fi incheiat. 

Ce poți face cu o baterie – 7 idei ingenioase
Comentează 0

Iata in cele ce urmeaza ce poti face cu o baterie lasand cateva inregistrari video sa ne convinga ca si un dram de energie poate fi in cele din urma de ajutor.

Un prim raspuns vine din partea cercetatorilor companiei americane IBM potrivit carora bateriile vechi de laptop nu trebuie sub nicio forma aruncate la gunoi pentru ca ele depoziteaza inca suficienta energie incat sa ilumineze locuinte. Mai exact, ei au descoperit ca 70% dintre ele au energie pentru a tine o lumina LED aprinsa pentru 4 ore pe zi timp de un an. Studiul s-a concentrat indeosebi pe latura practica a acestei descoperiri care ar putea ajuta sute de milioane de oameni saraci sa aiba lumina in casa. Probabil vom mai auzi despre acest subiect in viitorul apropiat.

Dar sa trecem acum la utilitati alternative ale unei baterii cu aplicabilitate in viata noastra de zi cu zi. Stiati ca folosind o baterie si o folie din luminiu puteti aprinde focul? Este o solutie la indemana pentru cei pasionati de natura si care cutreiera muntii in lung si in lat si care au omis sa ia cu ei un chibrit sau o bricheta. Luati aminte la videoclipul de mai jos.

Acelasi obiectiv atins cu o baterie de 9 V si o bucata de lana de otel si nu vata de sticla asa cum eronat este tradusa prezentarea acestui expriment.

In urmatorul videoclip, expertul foloseste conectorii unor baterii uzate pentru a obtine diferite alte obiecte utile in casa. Nu va dezvaluim ce anume, dar urmariti scurtul material de mai jos, foarte interesant si captivant.

Revenind la bateria de laptop, aceasta poate fi folosita pentru a construi un acumulator portabil care sa va incarce celelalte gadgeturi din casa, in speta telefonul. O idee practica foarte utila care va scuteste de ceva bani, descrisa in detaliu in videoclipul de mai jos.

Sursa casepractice.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite