Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce măsuri au fost luate de Gospodărirea Comunală pentru combaterea COVID-19

Pentru a preveni răspândirea coronavirusul (covid -19, SARS-CoV-2), S.C. GOSPODĂRIREA COMUNALĂ ARAD (GCA) S.A. a luat o serie de măsuri până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național.

Ce măsuri au fost luate de Gospodărirea Comunală pentru combaterea COVID-19
Comentează 0

„Vă asigurăm că atât siguranța angajaților este prioritară, cât și a persoanelor fizice și jurdice cu care intră în contact zilnic și, în funcție de evoluția situației și de deciziile autorităților naționale, vom adopta și respecta toate măsurile care se impun”, susțin reprezentanții societății.

Astfel, întreg personalul  GCA a fost instruit de către lucratorul desemnat S.S.M. cu privire la aplicarea și repectarea măsurilor igienico sanitare la locul de muncă, pentru prevenirea infectării  cu virusul COVID-19.

În toate unitățile (birouri administrative department TESA, Edilitar, Cimitire și Adăpost câini fără stăpân) sunt afișate măsurile de protecție și prevenție recomandate de Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică în contextul pandemiei de Coronavirus.

Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale!

Informarea corectă este esențială în această situație, fiind o modalitate în plus de a minimiza riscul de transmitere a virusului.

Biroul resurse umane din cadrul societății a pus la dispoziție MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 și a întocmit adeverințe pentru toți angajații. „Precizăm faptul că adeverința angjator și declarația pe propria răspundere pot fi completate integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție”, se arată într-un comunicat de presă al GCA.

Adeverinţe şi declaraţii pe propria răspundere

Adeverința angajator și declarația pe proprie răspundere completate se vor afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și vor fi puse la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.

Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.

B.R.U. va monitoriza suplimentar toate persoanele care au nevoie de

 • adeverință pentru efectuarea orelor în folosul comunității;
 • adeverințe medicale;
 • adeverințe de salariat;
 • adeverințe de vechime;
 • adeverințe de sănătate;

Din motive de sigurață, accesul în birourile adiminstrative este limatat la 3 persoane cu rugămintea de a se păstra o distanță de minim 1,5 m.

Persoanele care vin din zone de risc sau care au posibile simptome sunt rugate să respecte legile și să rămână în izolare. 

Programul de lucru cu publicul a fost redus, interval orar  9:00 – 13:00.

Pentru plăți și informații suplimentare, clienții se vor adresa telefonic la nr. de telefon afișate sau prin e-mail:

* Plățiile se vor efectua on-line în contul B.R.D RO28BRDE020SV02213990220 și se va trimite dovada plății pe adresa de mail office@gcarad.ro sau whatsapp la nr. 0752 022 226.

Vă stăm la dispoziție prin linie telefonică la nr.

 • 0752 022 226 - Administrație GCA,
 • 0752.022.227 - Adăpostul de câini fără stăpân,
 • 0744.989.494 - Departamentul Edilitar
 • 0257-272.117 - Cimitir Eternitatea,
 • 0257-281.161 - Cimitir Pomenirea,
 • sau e-mail: office@gcarad.ro

Menționăm faptul că accesul persoanelor în Adăposul de câini fără stăpân nu este posibil deoarece se află în carantină.

Pentru adopții și alte informații suplimentare puteți suna la nr. de tel.  0752.022.227 Adăpostul de câini fără stăpân sau adapost.caini@gcarad.ro.  Având în vedere măsurile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență raportate la evoluția răspândirii infecțiilor cu COVID -19 pe teritoriul României, S.C. GOSPODĂRIREA COMUNALĂ ARAD S.A. respectă întocmai măsurile de conduită responsabilă, în conformitate cu deciziile date de către autoritățiile naționale. Toți angajații societății sunt rugați să respecte cu strictețe măsurile de prevenție a transmiterii COVID-19 recomandate de autorități”, se mai arată în comunicat.

În contextul situației generate de pandemia de coronavirus – COVID19, societatea a achiziționat și a pus la dispoziția personalului și a persoanelor cu care intră în contact zilnic, echipamente de protecție și produse dezinfectante.

Dezinfectarea mâinilor și o obiectelor cu care intrăm în contact este esențială. De aceea, în cadrul societății a fost suplimentat numărul de dispensere cu soluții dezinfectante, care se recomandata a fi folosite atat de personalul din societate cât și de persoanele cu care intră în contact.

S-au amplasat dozatoare/dispensere cu dezinfectant, alcool sanitar, săpun antibacterian, gel igienizant, rolă hârtie la intrare în societate.

La toalete s-a asigurat materiale destinate igienei personale (săpun antibacterian, alcool sanitary, clor, domestos, prosoape de hârtie, hârtie igienică).

Se asigură zilnic dezinfecția cu clor și alcool sanitar a clanțelor, ușilor, precum și altor suprafețe expuse ( mese, birouri etc.).

Toate echipamentele, (laptop, multifuncționale, aparaturi electrocasnice , electrice și mobilierul vor fi dezinfectate zilnic.

Toate  spatiile din cadrul au fost dotate cu materialele și echipamentele necesare, pentru dezinfecția posibilelor spații contaminate.

Zilnic, în afara orelor de program se face dezinfectarea internă a suprafețelor și a utilajelor, cât și a autoturismelor din parcul auto GCA.La astfel de oprețiuni participă operatorul și șef de department care supraveghează operațiunea. Șefii de department vor țin evidența dezinfectării într-un registru special.

 • Se asigura dezinfecția autoturismelor și a utilajelor din cadrul societății până la finalizarea traseului.
 • În conformitate cu prevederile Hot. CNSSU nr. 9/12.03.2020, art.4 din Hot CNSSU nr. 10/14.03.2020 și art.1 din HOT. CJSU nr.14/12.03.2020 a fost decalat programul întregului personal care utilizeaza transportul în comun. GCA a pus la dispoziție autoturismele din cadrul societății pentru a evita aglomerațiile.
 • Angajații  care intra în contact cu persoanele cu simptome respiratorii au la dispozitie echipamente de protectie de unică folosiță. De asemenea, toti angajații primesc măsti de protecție, alcool sanitar, dezinfectat, săpun antibacterian, gel iginizat, mănuși de protecție, respectiv combinezoane.  
 • Aceste măsuri vor fi duse la îndeplinire de întreg personalul societății.

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite