Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce DOCUMENTE trebuie să prezinţi la vamă dacă vrei să ieşi din ţară cu o maşină care nu e pe numele tău

Ce DOCUMENTE trebuie să prezinţi la vamă dacă vrei să ieşi din ţară cu o maşină care nu e pe numele tău
Comentează 0

Conducatorul auto trebuie sa prezinte la trecerea frontierei urmatoarele documente:

- certificatul de înmatriculare

- cartea verde

- carte de identitate

- permis de conducere valabil

"Politia de Frontiera Romana nu solicita conducatorului auto documente din care sa reiasa raporturile juridice dintre acesta şi proprietarul mijlocului de transport (procura, contract de comodat, contract de lnchiriere, etc.).

Totodata, va informam ca potrivit normelor statuate de art. 82 (1 ), din Ordonanta de Urgenta nr. 195, din 12 decembrie 2002, privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, autovehiculele ~i remorcile lnmatriculate In Romania pot trece frontiera de stat pe drumurile publice, daca indeplinesc conditiile cerute pentru a fi admise In circulatia internationala, iar conducatorii lor poseda permis de conducere valabil.

Potrivit Conventiei asupra circulatiei rutiere, incheiata la Viena la 08 noiembrie 1968, un autovehicul poate circula in traficul international daca este inmatriculat, iar conducatorul poseda permis de conducere valabil precum si un certificat valabil care sa dovedeasca inmatricularea vehiculului respectiv.

Fata de cele mentionate, va trebui sa prezentati la controlul de frontiera cu privire la autoturism certificatul de înmatriculare si Cartea Verde, care este asociata politei de asigurare pentru raspundere limitata RCA.

De asemenea, va comunicam ca autoritatile cu drept de control din Bulgaria pot face verificari, In cazul In care au suspiciuni, privind modalitatea de detinere a autovehiculului, fara insa a refuza intrarea sau interzice circulatia pe teritoriul lor", se arata intr-un raspuns al Poliţiei de Frontiera Romana.

sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite