Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce condiții ne pune Austria să ne primească în Schengen cu spațiul aerian

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a anunțat disponibilitatea Vienei de a relaxa veto-ul impus pentru România și Bulgaria în cadrul zonei Schengen.

Această mișcare ar permite celor două țări să intre inițial în spațiul Schengen prin intermediul aeroporturilor, așa cum au confirmat și informațiile apărute pe surse în presa austriacă, în timpul weekendului, scrie dcnews.ro.

Ce condiții ne pune Austria să ne primească în Schengen cu spațiul aerian
Comentează 0

Propunerea lui Karner implică o relaxare a conceptului de "Air Schengen", care presupune accesul liber prin transportul aerian. În schimb, el solicită o securizarea mai stringentă a frontierelor terestre și externe, precum și readmisia cererilor de azil provenite din România și Bulgaria, care ajung în Austria.

El a înaintat deja cereri specifice Comisiei Europene, cerând "triplarea numărului de polițiști de frontieră și modernizarea tehnică" a controalelor de frontieră, în special la granițele bulgaro-turce și româno-sârbe. Abia în urma acestor măsuri ar fi dispus să ridice restricțiile privind traficul aerian.

Cu toate acestea, frontierele terestre și-ar menține statutul actual; Bulgaria și România nu ar deveni oficial membre Schengen.

În cadrul interviului acordat pentru "Ö1", ministrul de Interne a justificat necesitatea unui control permanent la frontierele terestre prin problemele asociate traficului de migranți, menționând necesitatea transferului solicitanților de azil din Afganistan și Siria către România și Bulgaria.

Intrați AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite