Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Austriecii care ne țin încă la ușa Spațiului Schengen și-au luat tainul de la ruși și au devenit EXPORTATORI de energie

După cum toată lumea știe, Austria a blocat cu rea-credință aderarea României la Spațiul Schengen, la sfârșitul anului 2022, deși îndeplineam toate condițiile tehnice. Un an mai târziu, Guvernul de la Viena a acceptat cu jumătate de gură ca România să intre în spațiul de liberă circulație, dar numai cu granițele maritime și aeriene.

Austriecii care ne țin încă la ușa Spațiului Schengen și-au luat tainul de la ruși și au devenit EXPORTATORI de energie
Comentează 2

Pe bună dreptate, în spațiul public au început să apară tot mai multe voci care acuzau Viena că face jocurile Kremlinului. În ceea ce privește dovezile, acestea erau cu duiumul. Acum, aflăm că Austria a devenit după  mulți ani, exportator de energie, ca urmare a importurilor de gaze rusești care vin cu punctualitate. 

Austria a exportat anul trecut mai multă energie decât a consumat, pentru prima dată în ultimele două decenii, în condiţiile în care livrările stabile de gaze naturale din Rusia şi consumul mai mic de electricitate au dat un impuls companiilor deţinute de statul austriac, scrie digi24,.ro, care citează Bloomberg.
Intrați AICI pentru detalii.

O dată în plus se vede că Austria și-a primit tainul, ca să parafrăzăm un fost președinte al României, și acționează în disprețul României.

Foto: Arhiva

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite