Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru ca o şcoală să treacă la învăţământul ONLINE

Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au stabilit, prin ordin comun, în ce condiţii se suspendă cursurile într-o şcoală, iar elevii vor continua să înveţe online. Potrivit edupedu.ro, actul a fost publicat în această seară în Monitorul Oficial.

Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru ca o şcoală să treacă la învăţământul ONLINE
Comentează 0

Principala reglementare din noul ordin comun, potrivit documentului de lucru consultat de Edupedu.ro, este aceea că se suspendă cursurile doar la apariția unui caz pozitiv într-o clasă, și nu la rata de infectare din localitate, cum era până acum. Toți copiii acelei clase rămân acasă. După 8 zile, cei care sunt testați și au un rezultat negativ se întorc în clasă. Restul fac școală online, scrie edupedu.ro.

Suspendarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe se  dispune pentru o perioada de 14 zile la apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.  

La data suspendării cursurilor pentru 50% din totalul grupelor/claselor, se suspendă activitatea cu prezența fizică la nivelul întregii unități de învățământ, pentru o perioada de 14 zile. Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al  DSP/DSPMB.  

Cursurile pentru grupa/clasa suspendată se pot relua cu prezență fizică începând cu a 8-a zi  de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care prezintă rezultatul certificat negativ al testului antigen rapid sau RT-PCR realizat în ultimele 24 de ore.

Elevii care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau Rt-PCR, reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora. 

Sursa foto: G4Media.ro

Intraţi AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite