Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministerul Educaţiei cere şcolilor să îi pregătească suplimentar pe elevi pentru Evaluarea Naţională şi BAC

Ministerul Educaţiei cere şcolilor să îi pregătească suplimentar pe elevi pentru Evaluarea Naţională şi BAC
Comentează 0

Ministerul Educaţiei anunţă că, pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile se vor încheia pe 17 iunie 2016, iar pentru elevii claselor terminale din învăţământul liceal, acestea vor lua sfârşit în data de 3 iunie 2016. În perioada de la terminarea cursurilor şi până la începerea examenelor, Ministerul de resort le cere instituţiilor şcolare să aibă în vedere organizarea de ore suplimentare de pregătire pentru Evaluarea Naţională şi pentru Bacalaureat.

Ministerul Educaţiei sugerează instituţiilor şcolare să organizeze, pentru absolvenţii claselor a VIII-a, ore de pregătire pentru Evaluarea Naţională. 

"În conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice nr. 4496/13.07.2015 cu privire la structura anului şcolar 2015-2016, cu modificările şi completările ulterioare, cursurile pentru elevii din clasele a VIII-a se încheie la data de 17 iunie 2016. Cadrele didactice din unităţile de învăţământ gimnazial vor planifica activitatea claselor a VIII-a astfel încât să se realizeze parcurgerea integrală a programelor şcolare. Pentru perioada 20 - 24 iunie 2016, conducerile unităţilor de învăţământ gimnazial vor atribui cadrelor didactice care predau la clasa a VIII-a, în completarea numărului de ore de predare diminuat prin încheierea cursurilor acestor clase, sarcini de lucru specifice sfârşitului de an şcolar, pregătirii Evaluării Naţionale, precum şi admiterii în clasa a IX-a. Se va avea în vedere inclusiv organizarea în şcoală, pentru absolvenţii claselor a VIII-a, de ore de pregătire pentru Evaluarea Naţională", precizează Ministerul Educaţiei. 

De asemenea, Ministerul cere liceelor să aibă în vedere organizarea de ore de pregătire pentru examenul de bacalaureat pentru absolvenţii claselor a XII-a/a XIII-a.

"În conformitate cu calendarul de desfăşurare a examenului de bacalaureat–2016, aprobat prin Ordinului Ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice nr. 5080/31.08.2015 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat–2016, în perioada 13 iunie - 1 iulie 2016, absolvenţii claselor terminale de liceu susţin probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi, după caz, în limba maternă, a competenţelor digitale şi a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. În perioada 6 - 24 iunie 2016, conducerile unităţilor de învăţământ liceal vor atribui cadrelor didactice care predau la clasele terminale, în completarea numărului de ore de predare diminuat prin încheierea cursurilor acestor clase, sarcini de lucru specifice sfârşitului de an şcolar, pregătirii examenului de bacalaureat, precum şi admiterii în clasa a IX-a. Astfel, cadrele didactice al căror orar este diminuat în urma încheierii cursurilor claselor terminale, vor fi implicate cu prioritate în organizarea şi desfăşurarea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, a competenţelor digitale şi a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. De asemenea, cadrele didactice de specialitate vor fi implicate în organizarea şi desfăşurarea probelor de aptitudini şi a probei de verificare a cunoştinţelor de limbi moderne sau materne, prevăzute în calendarul admiterii în clasa a IX-a. Se va avea în vedere inclusiv organizarea în şcoală, pentru absolvenţii claselor a XII-a/a XIII-a, de ore de pregătire pentru examenul de bacalaureat", susţine Ministerul Educaţiei.

Sursa: rtv.net
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite