Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce au făcut poliţiştii locali în minivacanţa dintre 1 Iunie şi Rusalii (FOTO)

În data de 1 iunie, în contextul derulării evenimentelor organizate de Ziua Copilului, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere și ordinii publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au participat la activitățile desfășurate cu această ocazie, organizate în mai multe locații din municipiul Arad.

Ce au făcut poliţiştii locali în minivacanţa dintre 1 Iunie şi Rusalii (FOTO)
Comentează 0

„Astfel, au fost organizate Bike Tour, paradă pentru copii pe zona pietonală de pe Bulevardul Revoluției, activități în zona 300 Micălaca, Gai, Parada Copiilor de pe platoul din fața Primăriei Municipiului Arad până în Parcul Aventura Voinicilor, Festivalul Copilăriei în parcul Regina Maria în intervalul orar 11:00-18:00 desfășurat în perioada 01.06-04.06, unde au avut loc mai multe activități, expoziție de ATV și motociclete, dresaj canin, concerte de muzică, călătorii cu trenulețul în Sânnicolaul Mic. Unele dintre aceste activități vor fi continuate până în data de 25.06.

Agenții de poliție locală au participat la toate activitățile, asigurarea măsurilor de ordine publică, fiind completată de către agenți cu prezentarea în Parcul Copiilor a autoutilitarei din dotarea Poliției Locale. Într-o modalitate interactivă, le-au fost prezentate micuților căști, scuturi, caschetele polițistului local, semnalele acustice și luminoase, copiii primind cu bucurie informațiile, participând cu entuziasm la activitățile interactive și dovedindu-se a fi buni participanți ai traficului rutier, cunoscând semnificația indicatoarelor de circulație. Polițiștii locali au fost recompensați de zâmbetele copiilor încântați. 

Copiii au aflat de la reprezentanții Poliției Locale cum trebuie să circule corect în calitate de pietoni și bicicliști, reguli esențiale de comportament în societate, dar au învățat și despre rolul polițistului cu atribuții de circulație și ordine publică. Toate aceste acțiuni de informare pe diferite teme, adaptate nivelului de înțelegere al copiilor, au rol de prevenție, scopul principal constând în cunoașterea consecințelor nerespectării regulilor de circulație și conștientizarea pericolelor pe care le reprezintă strada ca loc de joacă, implicarea copiilor fiind o modalitate de a-i învăța ce înseamnă munca în echipă și de a identifica abilități și aptitudini ale acestora”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

 

Sursa foto: Poliţia Locală

Galerie foto (13)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite