Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câţi indivizi turbulenţi a amendat Poliţia Locală în ultimele zile şi ce au făcut aceştia pentru a fi buni de plată

Poliţia Locală anunţă că odată cu îmbunătățirea condițiilor meteo și înmulțirea activităților de pe domneniul public, polițiștii locali arădeni cu atribuții de menținere a ordinii și liniștii publice își intensifică acțiunile de prevenire și sanționare a actelor de nesocotire a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Astfel, în ultimele cinci zile au fost identificați și amendați opt indivizi turbulenți.

Câţi indivizi turbulenţi a amendat Poliţia Locală în ultimele zile şi ce au făcut aceştia pentru a fi buni de plată
Comentează 0

„Primul din listă, semnalat de cetățenii din cartierul Aurel Vlaicu, este C.V.I., în vârstă de 35 de ani, domiciliat în județul Olt, surprins de către agenții de poliție locală pe Calea Aurel Vlaicu chiar în timp ce adresa injurii atât agentului de pază de la un centrul comercial din  zonă, cât și clienților. Pentru fapta sa, bărbatul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a primit o amendă în cuantum de 500 lei, în temeiul Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

O situație asemănătoare a fost identificată de către polițiștii locali pe B-dul Revoluției, în zona centrală, V.R.I., în vârstă de 34 de ani, din Arad, fiind amendat cu 500 lei pentru provocare și participare spontană la scandal.

Alte 3 fapte de tulburare a liniștii publice au fost penalizate în urma sesizărilor transmise de cetățenii din cartierul Confecții, deranjați de persoane ce ascultau muzică la intensitate mare, în timpul nopții.  S-au adus, de asemenea, la cunoștința contravenienților, prevederile actului normativ mai sus menționat, potrivit căruia tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor, prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă intră în sfera faptelor contravenționale.

 Conform Legii nr. 61/1991, tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, precum și tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora, sunt încadrate în sfera faptelor contravenționale. Menționăm că faptele din prima categorie se sancționează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei, iar pentru cele săvârșite în intervalul orar menționat în actul normativ se aplică amendă cuprinsă între 500 lei și 1.500 lei. Astfel de fapte vor putea fi probate și cu înregistrările realizate cu sonometrul care a intrat în dotarea poliției locale.

Totodată, cu ajutorul camerelor de supraveghere monitorizate de Dispeceratul Poliției Locale, a fost descoperit și identificat F.I.E., în timp ce arunca deșeuri menajere pe domeniul public, lângă platforma de gunoi amplasată pe strada Rodnei, în cartierul Alfa. După aplicarea sancțiunii contravenționale, persoana a fost obligată să curețe mizeria lăsată pe domeniul public.      

Agenții constatatori au întocmit un alt proces-verbal pentru provocare de scandal pe domeniul public, în Piața UTA, I.T., în vârstă de 28 de ani, alegându-se cu o amendă de 1.000 lei, după ce a devenit agresiv ulterior acțiunii Serviciului Ecarisaj din cadrul Gospodăririi Comunale, de ridicare a câinilor acestuia de pe domeniul public. Menționăm faptul că această intervenție fusese solictată poliției locale de către cetățenii din zonă”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

Direcția Generală Poliția Locală Arad, recomandă cetățenilor semnalarea de îndată a evenimentelor prin care se aduce atingere ordinii și liniștii publice cu manifestări al căror grad de gravitate și agresivitate se înscrie în registrul contravențional, prin apelarea Dispeceratului DGPL Arad, la numărul de telefon 0257/939, apel gratuit, care își desfășoară activitatea în regim de permanență.

Sursa foto: Poliţia Locală

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite