Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câți elevi din județ au rămas să învețe on-line

Inspectoratul Școlar Județean Arad anunță că a fost emis un ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății care modifică un alt ordin comun ce stabilete scenariile de funcționare ale școlilor pe timp de pandemie. Astfel, cele mai multe școli din județ funccele mai multe școli din județ funcioneză în scenariul 1, cu toți elevii la școală.

Câți elevi din județ au rămas să învețe on-line
Comentează 0

„ORDINUL COMUN nr. 3.805/703/2021 privind modificarea Ordinului ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii nr. 3.235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, precizează modul de aplicare al scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenței cumulate la nivelul localității, respectiv numărul total de cazuri noi în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori, după cum urmează:

Scenariul 1- Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

  • incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori;

Scenariul 2

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu;

- incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 locuitori, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Arad.

În ceea ce privește școlile din județ, trebuie spus că 425 de unități de învățământ, cu 59.336 copii și elevi cu prezență fizică își desfășoară activitatea conform scenariului 1. Conform scenariului 2, își desfășoară activitatea 12 unități de învățământ, cu 581 copii și elevi cu prezență fizică, iar 164 elevi învață on-line.

Mai trebuie spus că din cauza lucrărilor de reabilitare, 268 copii și elevi din atru unități de învățământ își desfășoară activitatea on-line.

„Menționăm că rata incidenței cumulate la nivelul localității a modificat scenariile de funcționare pentru 33 de unități de învățământ, față de vineri, 21.04.2021, după cum urmează:

- 29 de unități de învățământ au trecut din scenariul 2 în scenariul 1;

- 4 unități de învățământ au trecut din scenariul 1 în scenariul 2”, au ținut să precizeze reprezentanții IȘJ.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite