Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Casele noastre sunt depozite de vechituri? Dacă nu, sâmbătă aveți ocazia să scăpați de deșeurile electrice

Autoritățile locale din municipiu organizează, sâmbătă, între orele 10 și 16, o acțiune de colectare a deșeurilor electrice. Astfel, în municipiu au fost pregătite mai multe puncte de colectare, iar arădenii care își scot din case aparatele de care nu mai au nevoie pot câștiga o serie de premii.

Casele noastre sunt depozite de vechituri? Dacă nu, sâmbătă aveți ocazia să scăpați de deșeurile electrice
Comentează 0

„Protejează-ți sănătatea și mediul în care trăiești! Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Arad, care va avea loc sâmbătă, 6 aprilie 2019”, este îndemnul angajaților Primăriei. Organizatorii campaniei sunt Primăria Municipiului Arad și Serviciul Local de Colectare Arad, care oferă arădenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. „Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec. Aşadar, sâmbătă, 6 aprilie 2019, între orele 10.00-16.00, șase puncte de colectare provizorii îi așteaptă pe cetățeni să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș:

•        Zona Alfa - în spatele Carrefour, lângă Biserică

•        Zona Micălaca - Str. Abrud în spatele blocului nr.129 scara C (în spatele pieței Miorița)

•        Zona Gării - terenul de lângă Grădinița PP 15 - str. Avrig

•        Zona Vlaicu - Piața Agroalimentară (intrare hală)

•        Calea Timișoarei nr.39 - în fața Centrului de zi pentru vârstnici

•        Zona Grădiște - în fața Școlii Generale «Aron Cotruş» - Aleea Romaniței”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Aparatele grele sau voluminoase pot fi ridicate de la domiciliu

De menționat că, între 6 și 11 aprilie, Serviciul Local de Colectare Arad asigură preluarea gratuită a aparatelor grele sau voluminoase de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie. Tot ceea ce trebuie să facă cei care doresc să scape de deșeuri este să sune gratuit la TelVerde 0800444800, număr disponibil zilnic între orele 9:00-17:00 şi să facă o programare. „Pentru deșeurile electrice predate în perioada 6-11 aprilie, deponenții pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Tombola va avea loc pe 15 aprilie 2019, pe platoul pieței Avram Iancu, începând cu ora 12.00. Premiile sunt: cinci cafetiere, cinci fiere de călcat și cinci mixere. Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! Serviciul Local de Colectare Arad, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare”, se mai artă în comunicat.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite