Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Casa Româno-Chineză, Filiala Arad, într-un nou sediu

Casa Româno-Chineză, Filiala Arad, într-un nou sediu
Comentează 0

Casa Româno - Chineză, Filiala Arad a organizat vineri, 31 iulie, prima conferinţă de presă în noul şi discret - elegantul sediu de pe B-dul Revoluţiei, nr. 59. Cu acest prilej preşedintele Filialei arădene, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, împreună cu secretarul general, Gianina Ignuţa, ne-au asigurat că bursele continuă şi pentru cel de-al doilea sementru, taxele fiind de-a dreptul modice (96 euro pe lună). de asemenea s-au înmulţit proiectele de promovare a culturii şi civilizaţiei Chinei şi se votr continua „serile de filme”, precedate de prelegeri şi urmate de dialoguri.

O nouă iniţiativă ţine de implementarea cu regularitate a „serilor de lectură şi ceai” unde, la un ceai chinezesc, se va discuta lejer despre istoria şi civilizaţia Chinei.

„Mă bucur că mă aflu la prima conferinţă la Casa Româno - Chineză, la noul sediual filialei din Arad, iată la doi ani de la constituire şi e o bucurie faptul că putem anunţa bursele pe care le avem în continuare, pentru semestrul întâi, care începe la 1 septembrie” şi pentru semestrul al II-lea, ce va începe la 1 martie anul viitor, burse de un an sau de câte un semestru, cum de altfel vom avea şi cursurigratuite de limbă chineză şi nu în ultimul rând vom organiza aşa numitele seri defilme, de muzică, de lectură, adică va fi un prilej pentru noi să promovăm cultura şi civilizaţia chineză în România şi cultura şi civilizaţia română în China”, a precizat Preşedintele Casei Româno-Chineze, Filiala Arad, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

„Mulţumim cu această ocazie pentru sprijinul acordat în desfăşurarea activităţii noastre de către Ambasada Chinei în România şi în special de către Departamentzul de Învăţământ şi Cultură, care a fost alături de noi pe tot parcursul desfăşurării burselor şi care ne-a susţinut şi-n încheierea parteneriatului pe care l-am mijlocit între Universitatea „Aurel Vlaicu” şi universităţile din China”, a punctat şi secretarul general, Gianina Ignuţa.

Ana Maria

Galerie foto (65)

Articole asemanatoare