Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Carte de colorat despre pedagogia mântuitoare a Crucii lansată în Duminica Sfintei Cruci, în Parohia Seluș

Numeroși credincioşi din parohia Seleuș, părinți, dascăli și vârstnici, au participat la Sfânta Liturghie în a treia duminică din Postul Mare, numită a Sfintei Cruci. De asemenea, prin implicarea Părintelui paroh Ștefăniță Muț mai mulți copii din cadrul Școlii Gimnaziale din comuna Seleuș, însoțiți de cadre didactice, au venit la Sfânta Liturghie pentru a-se închina Sfintei Cruci și a se împărtășii cu Sfânta Euharistie.

Carte de colorat despre pedagogia mântuitoare a Crucii lansată în Duminica Sfintei Cruci, în Parohia Seluș
Comentează 0

La sfârșitul Sfintei Liturghii a fost lansată cartea de colorat „Patimile Domnului” tipărită în Editura Arhiepiscopiei Aradului cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. La eveniment au participat și reprezentanții editurei Tiparnița din Arad, unde a fost tipărită cartea de colorat despre pedagogia mântuitoare a Crucii. Duminica Sfintei Cruci ne arată liturgic și personal-comunitar cum trebuie să asumăm ascetic și existențial pe Dumnezeu în postul nostru, să-i facem loc lui Dumnezeu în viața noastră și să-L urmăm pe Hristos în Patimile Sale mântuitoare, să pășim cu Hristos pe Golgota. Să-L urmăm, să fim solidari cu Hristos în Crucea Sa pentru a fi solidari cu Hristos spre Înviere.

Toți copiii prezenți au primi în dar din partea Arhiepiscopiei Aradului câte un exemplar din Cartea de colorat „Patimile Domnului”, ce reprezintă un material didactic-catehetic pentru cei mici, un veritabil material artistic-iconografic ce reflectă o realitate biblică și o experiență liturgic-eclezială.

Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite