Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Emblematica trupă Cargo va cânta la FESTIVALUL BERII din Arad!

Formația CARGO ia ființă la Timișoara în anul 1985.

Emblematica trupă Cargo va cânta la FESTIVALUL BERII din Arad!
Comentează 0

De-a lungul anilor în cadrul trupei au avut loc mai multe schimbări de componență, formula actuala fiind: Adi Barar (chitară), Adrian „Baciu” Igrișan (voce/chitară), Tavi Pilan (tobe), Ionut Cârjă (clape) și Alin Achim (bass).

În anul 1990 prin intermediul unor fani ai trupei, un grup de reporteri francezi ascultă câteva cântece ale formației înregistrate pe o casetă audio, rămânând plăcut impresionați. Aceștia iau legătura cu o casă de discuri din Paris și cu câteva posturi de radio, demers ce naște un turneu al formației în Franța, ocazie cu care aceasta înregistrează și primul single pe vinil „Ana” .

Perioada de cristalizare a genului muzical, cu elemente balcanice combinate cu rock-ul occidental, încep să definescă expresia muzicală/stilul CARGO.

Datorită bogatei activități concertistice și de studio, formația se maturizează, își găsește drumul și genul muzical pe care nu îl mai schimbă, muzica compusă devenind tot mai profundă cu teme și texte diverse trecând de la socio-politic, la iubire, istorie, mistic, religie, supranatural. Toate acestea, alături de emblema “dracon” (stindardul armatei dacilor) fac ca astăzi, CARGO să fie unică și ușor de identificat.

Melodii precum ”Aproape de voi”, ”Doi pași”, ”Nu pot trăi fără tine”, ”Mama” etc, sunt cântece de referință ale trupei, iar melodia ”Dacă ploaia s-ar opri” de pe albumul ”Spiritus Sanctus”, este considerată una dintre cele mai frumoase balade rock românești, fiind cea mai difuzată melodie de după Revoluția din 1989, ea stand pe locul intai pentru 41 săptămâni la Europa FM.

Până în prezent, formația CARGO a primit o serie de premii și distincții:

  • dublu disc de aur – Media Pro Music (2004)
  • nominalizare la MTV Europe Music Awards Roma la categoria ”Best Romanian Act” (conform statisticilor Billboard)
  • premiul MTV la categoria “Best Romanian Rock” (2004 și 2005)
  • disc de aur – Media Pro Music (2007)
  • premiul Lifetime Award “Romanian Music Awards” (2013)
  • Ambasadori ai Asociației RoRec
  • Membrii de onoare ai Asociatiei “Music for Autism”

Anul 2015 le aduce membrilor CARGO, titlurile de cetăţeni de onoare ai oraşului Timişoara la propunerea primarului Nicolae Robu și pentru promovarea muzicii rock în România în decursul întregii activități, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler oferit de președintele României, Klaus Iohannis.

Pentru activitatea sa, pentru numeroasele concerte și pentru apropierea față de publicul său, CARGO primește din partea fanilor titulatura de ”Cea mai iubită trupă rock” din România.

Sursa: facebook.com/cargorock

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite