Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Care sunt cartierele din municipiu cu cele mai multe terenuri invadate de AMBROZIE

După cum se ştie, ambrozia este o plantă care produce rinita alergică cunoscută sub denumirea de febra fânului. În plus, spre deosebire de alte plante, în cazul ambroziei, perioada maximă de polenizare este în lunile august – septembrie şi se întinde până sfârşitul lui octombrie. În aceste condiţii, autorităţile au luat o serie de măsuri pentru combaterea ei.

Care sunt cartierele din municipiu cu cele mai multe terenuri invadate de AMBROZIE
Comentează 0

În urma unor controale făcute de Poliţia Locală, cele mai multe terenuri invadate de planta cu pricina au fost depistate în Micălaca, Sânicolau Mic, Aradul Nou şi Grădişte.

„În luna august, polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului au sancționat 20 de persoane juridice, respectiv 27 persoane fizice, în urma constatării neluării măsurilor de combatere a buruienii ambrozia, în 47 de situații. Cele mai multe locații infestate cu planta alergenă au fost identificate în cartierele Micălaca, Sânnicolaul Mic, Aradul Nou și Grădiște.

Au fost verificate 62 de terenuri pe care a fost constatată prezența buruienii ambrozia, unele dintre acestea aflate în proprietatea persoanelor fizice, altele în proprietatea unor persoane juridice, o parte fiind în administrarea Primăriei Municipiului Arad. În urma intervenției polițiștilor locali, în 15 situații au fost efectuate lucrări de cosire, 10 terenuri fiind administrate de PMA, iar 5 dintre acestea aparținând unor persoane fizice/juridice.

În cele 47 cazuri rămase, în situația cărora nu s-a dat curs solicitărilor agenților constatatori de aplicare a măsurilor legale pentru prevenirea înmulțirii buruienii, s-a procedat la sancționare, în mod gradual, conform prevederilor Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

Ținând seama de faptul că în această perioadă, planta își dezvoltă potențialul alergen prin inflorescență, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad vor proceda la verificarea tuturor zonelor problematice, identificate atât în urma activității de patrulare, cât și în urma semnalărilor adresate de către cetățeni.

Totodată, se va proceda la reverificarea arealelor care cuprind terenuri în situația cărora au fost aplicate avertismente, pentru neconformarea ulterioară, proprietarii alegându-se cu amenzi, în cuantumul prevăzut de lege, respectiv între 1.000 și 5.000 lei pentru persoanele fizice și între 10.000-20.000 lei pentru persoanele juridice”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite