Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Care este scopul nostru pe acest pământ?

Care este scopul nostru pe acest pământ?
Comentează 3

Vă invităm vineri, 18.03.2016, de la ora 19.30 la o conferință publică de autocunoaștere spirituală cu tema: Care este scopul nostru pe acest pământ?

      De ce şi cum uităm informaţiile pe care le avem în noi înșine la naştere? În general, evenimentele din primii ani de copilărie cu siguranţă că ne-au lăsat o impresie din cele mai profunde. Atunci de ce apare uitarea? În soluționarea acestei probleme putem foarte bine să atribuim un anumit rol apărării împotriva senzaţiilor de suferinţă, atrăgând în acelaşi timp atenţia asupra faptului că acest factor este departe de a explica fenomenul în totalitatea sa. Este un fapt incontestabil că impresiile dezagreabile sunt uitate cu uşurinţă. Numeroşi psihologi au sesizat acest fapt care a făcut o impresie atât de profundă și asupra marelui Darwin. El şi-a impus ca "regulă de aur" să noteze cu deosebită grijă observaţiile care păreau defavorabile teoriei sale şi care, după cum el a avut ocazia s-o constate, nu voiau să se fixeze în memoria sa. Semnificaţiile vieţii noastre şi a planetei noastre fragile sunt determinate doar prin propria noastră înţelepciune şi prin propriul nostru curaj. Noi suntem custozii sensului vieţii. Tânjim după un părinte care să aibă grijă de noi, care să ne ierte pentru erorile noastre şi să ne salveze de greşelile noastre copilăreşti. Dar cunoaşterea este preferabilă ignoranţei. Este cu mult mai bine să îmbrăţişezi adevărul dur decât o fabulă liniştitoare. Dacă tânjim după un scop cosmic, atunci să ne găsim noi înşine un obiectiv demn. Care este sarcina noastră umană pe acest pământ ? Un răspunsul vom forma la întâlnirea din data de : 18.Martie 2016 la ora 19,30
Cuvântul "spiritual" poate avea mai multe semnificații: privitor la spirit, la suflet, ideal, imaterial, intelectual, cultural, dotat cu umor, bisericesc, religios, duhovnicesc, cântec religios al afro-americanilor care a constituit una dintre sursele jazzului, ramură de călugări franciscani din sec. al XIII-lea, etc. Clubul nu doreşte să scoată în evidenţă nici una dintre aceste semnificaţii. Activitatea clubului este adresată celor care caută şi doresc să cunoască lumea universului, tot ce ne înconjoară dintr-un unghi mai puţin abordat. Nu a vedea lumea din interior spre exterior, ci din exterior spre interior. Vibraţia Momentului este un club de autocunoaştere.
18 Martie 2016 la ora 19,30, întâlnirea va avea loc în Arad, în sala din demisol (intrarea dinspre stradă) la Casa Jelen, Arad Romania Str. M.Eminescu, Nr. 55-57.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite