Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Care este bilanțul infectării cu coronavirus după finalizarea testării personalului DGASPC

287 de teste au fost efectuate în aceste zile angajaților din toate centrele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, la care se adaugă alte 44 de probe biologice prelevate de la beneficiarii din Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Pecica. În total, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Arad și a Consiliului Județean Arad au fost aplicate în centrele DGASPC Arad 331 de teste.

Care este bilanțul infectării cu coronavirus după finalizarea testării personalului DGASPC
Comentează 0

Astfel, au fost testați atât angajații din prima tură, aflați timp de 14 zile în centre alături de beneficiari, cât și personalul care a intrat de astăzi în schimbul doi, tot pentru o perioadă de două săptămâni, în conformitate cu prevederile ordonanțelor militare în vigoare.

În urma prezentării rezultatelor s-a stabilit că un număr de zece beneficiari și nouă angajați (doi dintre aceștia provenind din tura a doua, care urma să intre în serviciu în centre) au fost confirmați pozitiv la infectarea cu virusul COVID-19,  restul testelor având rezultate negative.

„DGASPC Arad mulțumește cadrelor medicale din instituție care s-au ocupat de prelevarea probelor biologice de la beneficiari și angajați  în depline condiții de securitate, DSP Arad pentru aprobarea testării și Consililui Județean Arad pentru sprijinul acordat în această acțiune de o importanță deosebită”, susține Erika Stark, directorul general al instituției.

Reprezentanții DGASPC precizează că în subordinea instituției funcționează - pe componenta persoane adulte cu dizabilități - centre de îngrijire și asistență și centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane cu dizabilități. Căminele pentru persoanele vârstnice din județul Arad în care au fost depistate cazuri pozitive de contaminare cu virusul COVID-19 sunt administrate de furnizori privați de servicii sociale din județul Arad.

 

 

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite