Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

14 cazuri de COVID-19 la Centrul de Îngrijire și Asistență Pecica / UPDATE: Au fost descoperiți alți trei bolnavi

 Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad a fost informată, astăzi, de DSP Arad că la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Pecica au fost confirmate pozitiv 14 cazuri de infectare cu COVID-19, în rândul a nouă beneficiari - persoane adulte cu dizabilități și cinci angajați.

14 cazuri de COVID-19 la Centrul de Îngrijire și Asistență Pecica / UPDATE: Au fost descoperiți alți trei bolnavi
Comentează 0

Update 2 Au fost descoperiți alți trei bolnavi

Ca urmare a finalizării efectuării analizelor de laborator de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică Arad crește numărul confirmărilor pozitiv la Covid-19 în rândul beneficiarilor și angajaților din cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Pecica. Astfel, un beneficiar și doi angajați au fost și ei confirmați pozitiv. Bilanțul în urma testărilor efectuate în centrul de la Pecica se ridică la zece beneficiari și șapte angajați.

„Având în vedere dispozițiile Direcției de Sănătate Publică și a protocoalelor în vigoare, persoanele depistate pozitiv la infectarea cu COVID-19 vor fi transferate la Spitalului Orășenesc Ineu pentru monitorizare specializată și tratament, dacă situația o impune. DGASPC Arad precizează că în baza bunei colaborări cu DSP Arad și cu sprijinul Consiliului Județean Arad astăzi au fost recoltate probe biologice de la alți 52 de angajați din toate centrele destinate persoanelor adulte încadrate în grad de handicap pentru care sunt în izolare la locul de muncă până  mâine când expiră cele 14 zile de carantinare preventivă, urmând ca sâmbătă să se efectueze recoltări pentru 139 de angajați care intră în izolare la locul de muncă în centrele pentru copii și adulți. În continuare sunt implementate măsuri preventive și se întreprind eforturi susținute de limitare a răspândirii și contaminării cu virusul COVID-19  în toate centrele și casele de tip familial din subordinea DGASPC Arad”, a ținut să precizeze Erika Stark, directorul DGASPC Arad.

 


Update 1 Care este reacția primarului Petru Antal

,,Stimați cetățeni,

În cursul acestei zile am fost informați de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad despre faptul că testele făcute la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități din orașul nostru au relevat un număr de 14 îmbolnăviri cu COVID-19.
Au fost testați pacienții internați, precum și angajații din tura curentă: dintre aceștia nouă persoane internate și cinci angajați sunt infectați cu coronavirus.
Ca o măsură preventivă, de mai multe săptămâni personalul lucrează în ture de câte 14 zile, timp în care nu are voie să părăsească clădirea Centrului de Îngrijire și Asistență. 
Țin să precizez că unitatea aparține de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Arad, noi, autoritățile locale, nu avem nicio competență sau atribuție în ceea ce privește funcționarea acesteia.
Colaborăm cu DSP și DGASPC pentru a implementa măsurile impuse de situație. 
Vreau să vă rog să nu vă panicați, persoanele infectate s-au aflat izolate în unitate și nu s-a pus problema pericolului transmiterii comunitare. 
Vă reamintesc că avem cu toții datoria civică de a respecta măsurile impuse de starea de urgență, pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi și a împiedica infectarea cu coronavirus. 
Fiți responsabili, nu ieșiți din casă doar dacă este absolut nevoie, purtați mănuși și mască și respectați toate măsurile de igienă! 
SĂ RESPECTĂM MĂSURILE IMPUSE DE STAREA DE URGENȚĂ, SPRE BINELE TUTUROR!
#Nefacembine 
#PecicaResponsabilă", a scris pe Facebook primarul Petru Antal.


„Testarea și recoltarea probelor au fost efectuate pentru toți beneficiarii și personalul din tura izolată la locul de muncă timp de 14 zile, în baza Ordonanței militare nr.8 , miercuri, 22 aprilie 2020, la solicitarea DGASPC Arad.  În prezent se așteaptă rezultatele a altor teste aflate în lucru la laborator. În Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Pecica sunt ocrotiți în total 47 de beneficiari și își desfășoară activitatea un număr de 32 de angajați”, susține Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.

Aceasta afirmă că la nivelul tuturor centrelor aflate în subordinea DGASPC Arad au fost dispuse din data de 25 februarie 2020 măsuri de prevenire și minimizare a contactării și răspândirii infectării cu virusul COVID-19 prin care s-a interzis accesul persoanelor străine în centrele din subordinea DGASPC Arad; s-au interzis  vizitele de orice natură în centrele din subordinea DGASPC Arad; nu s-au  mai acordat bilete de voie beneficiarilor centrelor și caselor de tip familial, s-a suspendat activitatea în mai multe centre de zi, s-au asigurat măsuri de dezinfecție cu substanțe specializate, au fost distribuite materiale sanitare de protecție tuturor angajaților, precum și alte dispoziții care să limiteze contaminarea cu virusul COVID-19.

„DGASPC Arad va adopta măsurile care se impun în asemenea situații, în urma anchetei epidemiologice, în acord cu dispozițiile și recomandările Direcției de Sănătate Publică Arad”, a încheiat Erika Stark.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite