Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Caracteristici de bază ale centralelor Buderus și sfaturi pentru alegerea țevilor potrivite echipamentului de încălzire

In ultima vreme, interesul pentru centralele termice in condensare este in crestere, insa cei care isi amenajeaza locuinta sau care pur si simplu vor sa inlocuiasca centrala termica din casa trebuie sa stie ca toate tipurile de centrale noi sunt acum produse cu condensare. Randamentul mai bun, consumul mai mic si impactul redus asupra mediului inconjurator sunt principalele motive pentru care aceste centrale sunt impuse prin directivele Uniunii Europene.

Caracteristici de bază ale centralelor Buderus și sfaturi pentru alegerea țevilor potrivite echipamentului de încălzire
Comentează 0

S-a ajuns la concluzia ca centralele termice moderne cu tehnologie de condensare sunt mai convenabile decat centralele clasice pentru ca au un principiu de functionare ce elimina risipa. O centrala in condensare nu mai pierde o cantitate mare de energie in procesul de ardere si foloseste caldura latenta rezultata in urma evacuarii gazelor de ardere pentru a asigura un surplus de energie.

Centrala termica clasica vs centrala termica in condensare

In primul rand, centralele termice clasice si centralele termice moderne in condensare se diferentiaza la capitolul eficienta. O centrala conventionala elimina gazele de ardere in atmosfera la temperaturi foarte mari, de pana la 110 grade Celsius, in vreme ce tehnologia de condensare permite eliminarea gazelor la temperaturi de 55 de grade Celsius. Centrala in condensare impiedica pierderile de caldura, deoarece recupereaza caldura din vaporii distribuiti in exterior, intrucat acestia sunt supraincalziti si au inca energie in componenta lor.

In componenta unei centrale in condensare se afla un schimbator de caldura ce are rol de racire a vaporilor de apa din gazele arse si datorita caruia sistemul de incalzire atinge o eficienta de peste 90%. Pentru un randament si mai mare, se poate alege o centrala termica in condensare cu doua schimbatoare de caldura. In acest caz, nivelul de eficienta poate depasi pragul de 110%. Schimbatorul de caldura este o componenta speciala care foloseste constructiv produsele secundare ale arderii, permitand transformarea lor in mai multa caldura, in loc sa le elimine in atmosfera.

Datorita eficientei energetice, utilizatorii unei centrale termice in condensare vor observa o reducere a costurilor de incalzire. Desi investitia initiala este mai mare, aceasta se amortizeaza inca din primul an de la instalare. O alta diferenta intre centralele clasice si cele cu tehnologie de condensare este impactul asupra mediului. Acestea din urma au emisii de noxe mai mici, fiind unul dintre motivele pentru care sunt favorizate prin directiva Comisiei Europene referitor la proiectarea unei centrale termice.

Avantajele centralelor in condensare Buderus

Centrala pe gaz Buderus este un model de centrala in condensare care indeplineste caracteristici de eficienta, fiabilitate, siguranta si durabilitate. Aceste centrale au fost concepute in conformitate cu directivele europene si asigura confort termic sporit atat in locuinta personala, cat si in spatiile profesionale.

Buderus propune mai multe modele de centrale termice cu condensare, echipamentele avand un design modern, elegant si usor de integrat in mobilierul existent in locuinta. Centralele nu ocupa mult spatiu si ofera posibilitatea de a fi combinate cu sisteme de energii regenerabile, pentru optimizarea costurilor si consumului. In gama Buderus sunt disponibile echipamente de incalzire pentru apartament si case unifamiliale, dar si pentru utilizare profesionala.

Brandul german Buderus aduce in prim-plan sisteme de incalzire cu tehnologie de condensare care se remarca prin fiabilitate si prin faptul ca stopeaza pierderea de caldura prin condensarea vaporilor din gazele de ardere. Majoritatea centralelor sunt echipate cu ecran intuitiv si usor de utilizat, avand un design care se potriveste oricarui tip de arhitectura. Pe langa aceste aspecte, mai exista cativa factori de care se tine cont la achizitionarea unei centrale in condensare: numar de utilizatori, elemente de siguranta, modul de intretinere si posibilitatea de a opta pentru garantie extinsa.

Sfaturi pentru alegerea tevilor pentru sistemul de incalzire

La alegerea tevilor pentru instalatia termica a unui imobil se tine cont de materialul de fabricare, de usurinta de montare, de pret si durata de viata. Pentru ca tevile din PVC sunt din ce in ce mai rare pe piata, optiunile principale au ramas PPR si cupru.

Tevile din cupru prezinta o rezistenta mare in fata socurilor mecanice si coroziunii, au o durata mare de viata (de peste 50 de ani) si se remarca prin factorul estetic, fiind mai elegante decat cele din polipropilena. Totusi, multe persoane opteaza pentru tevi PPR atunci cand trebuie sa aleaga tipul de teava pentru sistemul de incalzire din locuinta.

La fel ca tevile din cupru, tevile PPR se monteaza usor si au o durata mare de viata (de pana la 50 de ani). Ca avantaje, tevile PPR se remarca prin rezistenta la temperaturi mari si la soare, avand un punct de topire de 160 grade Celsius. Acestea sunt mai ieftine si multi le aleg pentru instalatia de incalzire in pardoseala, situatie in care aspectul tevilor nu mai are importanta.

Atat sistemul de incalzire, cat si tevile trebuie sa fie alese in functie de dimensiuni si sa fie instalate corespunzator. Centrala pe gaz Buderus poate fi utilizata cu tevile PPR, impreuna asigurand o functionare eficienta a sistemului de incalzire.


Scrie un comentariu

trimite