Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Călătorie cu trenul la Arad”, la Sala Polivalentă

Este cunoscutul eveniment organizat de Complexul Muzeal Arad, care va aduce trenulețe în miniatură, în cel de-al treilea an deja, la Sala Polivalentă. 

„Călătorie cu trenul la Arad”, la Sala Polivalentă
Comentează 0

Complexul Muzeal Arad, în colaborare cu AR-Rail Club-Arad, va organiza, așadar, cea de-a treia ediție a expoziției interactive „Călătorie cu trenul la Arad”, deschisă publicului la Sala Polivalentă, în perioada 30 mai – 2 iunie 2024. 

Nenumărați colecționari din România, Ungaria și Austria vor prezenta, într-un circuit interactiv  de circa 350 de metri de linii de cale ferată, machetele unor clădiri care deserveau transportul feroviar, precum depouri și stații de cale ferată. Zilnic, vizitatorii vor descoperi alt tip de garnituri de tren care vor anima circuitul: de la primele locomotive cu aburi, până la trenurile de mare viteză din zilele noastre, prezentând în mod interactiv dezvoltarea transportului feroviar începând cu anii 1835-1920, perioada căilor ferate de stat când s-au construit marile rețele de cale ferată din întreaga lume, continuând cu modernizarea garniturilor de tren, utilizate pe scară largă în perioada interbelică și a celui de-al Doilea Război Mondial (1920-1950). Epoca postbelică, din 1950 și până în prezent, este marcată de înlocuirea locomotivelor cu aburi cu motoarele Diesel, urmată de dezvoltarea unei flote moderne de vehicule electrice și a unei noi tehnologii de securitate. Va fi expusă și o parte din fascinanta colecție de machete realizate de Ioan Popoviciu (colecția Maria Popoviciu), care prezintă un fragment de istorie feroviară arădeană.

Expoziția va reuni cluburi de modelism din România, Austria și Ungaria


Scrie un comentariu

trimite