Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bullyingul în școli, consumul de droguri și traficul de persoane, teme puse în discuție în cadrul unor seminarii, la Șimand

Școala Gimnazială din Șimand a organizat joi, 18 aprilie 2019, două seminarii educativ-preventive. Primul seminar a avut ca temă fenomenul de tip bullying în școli, iar în al doilea seminar s-au analizat fenomenele pe cât de întunecate, pe atât de complexe: consumul de droguri și traficul de persoane.

Bullyingul în școli, consumul de droguri și traficul de persoane, teme puse în discuție în cadrul unor seminarii, la Șimand
Comentează 0

Individualismul și egocentrismul uman deviant îi consideră pe alții într-o perspectivă pur utilitaristă. Tendința de „comercializare” a celuilalt atinge cea mai dramatică formă în traficul de persoane, care constituie o dureroasă rană în trupul umanității contemporane. Seminariile educative au fost coordonate de agent șef Ciprian Tocan (din cadrul IPJ Arad), la care au participat reprezentanții Arhiepiscopiei Aradului (arhim. Conf. Univ. Teofan Mada, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului), ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (inspector de specialitate Ladislau Ungurean), ai Agenției Naționale a Traficului de Persoane Timișoara (inspector de specialitate Ana Maria Cordun) și ai Inspectoratului Jandarmeriei (locotenent Valentin Bosoncea).

De asemenea, la evenimente au participat cadre didactice de la Școala Gimnazială Șimand (prof. Maria Truț, prof. Patricia Sas, prof. Diana Maria Indreica, prof. Liana Tolan, prof. Anișoara Șușoarcă, prof. Elena Bichicean, prof. Nela Pantea, prof. Dana Mornăilă  și prof. Mihaela Cordoș), ai Primăriei Șimand, ai confesiunilor creștine locale, precum și ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (Carmen Gendelon).

La aceste seminarii au participat un număr de 200 de copii, care au arătat un viu și real interes față de subiectele discutate, adresând întrebări și implicându-se în dialoguri interactive.

Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite