Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ateliere educativ-preventive organizate la Școala Gimnazială din Pilu

Școala Gimnazială din Pilu a organizat, ieri, ateliere educativ-preventive despre fenomenul de tip bullying și siguranța online.

Ateliere educativ-preventive organizate la Școala Gimnazială din Pilu
Comentează 0

Atelierele s-au încadrat în agenda activităților Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, prin agent șef Ciprian Tocan, având ca invitat pe arhim. Conf. Univ. Teofan Mada, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Realizarea acestor ateliere educativ-preventive s-au datorat și implicării  agentului principal Ioan Ilieș și prof. Laura Amalia Baume, la care au participat numeroase cadre didactice și un număr de 50 de elevi.

Noul spațiu digital, așa-numitul ciberspațiu, ne permite să ne întâlnim și să ne cunoaștem reciproc tradițiile și valorile. Astfel de întâlniri în spațiul digital, însă, pentru a fi rodnice utilizatorilor, cer forme oneste și potrivite de exprimare, alături de o ascultate atentă și respectuoasă. Dialogul trebuie să fie înrădăcinat într-o căutare sinceră și reciprocă a adevărului, pentru realizarea promovării axiologice a înțelegerii, respectului și toleranței.

Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite