Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bucurie în mișcare

Bucurie în mișcare
Comentează 0


Calculatorul , telefonul mobil, temele de la scoală, din ce în ce mai numeroase, toate acestea atârnă greu în lupta dintre sedentarismul și libertatea de joacă a copiilor. Balanța se înclină din ce în ce mai mult spre lipsa de mișcare.
Din fericire, periodic apar șanse ca această balanță să fie dusă spre echilibru. Câteva asociații  sau grupe de voluntari din țară sunt dispuse , cu ajutorul unor sponsori să ofere în orașele mari ale României posibilități de mișcare , constând în jocuri, întreceri colective precum și individuale.
Recent,  la Arad, mai precis în zilele de 13 și 14 mai, pe Baza sportivă ” Moise Nicoară ” și în Parcul ”M. Eminescu”, asociațiile de voluntari ”11 Even” și ” Terran Sports” au instalat sectoare de mișcare sportivă și  jocuri la care au invitat pe toți copiii Aradului.
Scopul, simplu:  Promovarea sportului în rândul tineretului. Toți participanții au beneficiat gratuit de folosirea  miniterenurilor de fotbal  amenajate, de întreceri de minibaschet, de fotbal în doi pe un teren amenajat ca și în luptele de kick-box, de un perete pentru escaladări , de suprafețe pregătite să găzduiască cunoscutele jocui ale copilăriei:”1, 2, 3 la perete stai!”, ”Elastic”, ”Castelul”, ”Țară, țară vrem ostași”, ”Baba oarba”, ”Rațele și Vânătorii”, ”Șotron” și ”Țările”.
Mai mult, organizatorii au lansat proiectul ” 1 Milion de secunde de mișcare”, oferind fiecărui participant să-și filmeze evoluțiile și să le posteze pe site-ul:www.facebook.com/BucurieÎnMișcareRomânia/ . La un milion de secunde de filmare, se primeșe brățara #IubescMișcarea#
Fiecare participant a primit din partea voluntarilor șepci, tricouri , mingi de fotbal, rucsacuri, medalii, diplome, săculeți de sport, siropuri naturale” Yo”. Un ajutor important l-a adus organizatorilor profesorul Gabriel Iaszbinski.
Din parte AJF-ului au fost prezenți la această manifestare a bucuriei pentru sport, Corneliu Tiulea, Ioan Hamza și arbitrul Flavius Neagu
Mai multe amănunte de  la ” Bucuria în Mișcare” într-una din edițiile viitoare ale ”Reprizei de sport”  de la Radio Joy Fm România, unde va fi invitat Daniel Nedelcu, directorul organizatoric al acestui eveniment.
 

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite