Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua Copilului, o zi cât viața noastră

Ziua Copilului, o zi cât viața noastră
Comentează 0

 

Sărbătoarea copiilor din cartierul nostru drag, Gai a explodat ca o bombă plină de mii de flori. După zile, săptămâni, luni , multe luni, de retragere în cotloanele impuse de Pandemie, de retragere în noi înșine, de restricții peste restricții, de măști peste măști, Ziua Copilului a venit ca o descătușare trimisă de Dumnezeu nu numai spre copii , ci și spre părinți, bunici , dar mai ales spre autoritățile naționale.

Era cât pe-aci, ca nehotărârea Celui de Sus , privind vânturile, norii, grindina și ploaia să ne țină în case chiar dacă primarii și președinții au zis că liber, că e ”verde” la zbenguieli.

Noi, cei din Asociația Gai Cartierul Nostru, ne rugam în zilele și nopțile din finalul lunii mai, făceam mătănii peste mătănii și singuri și-n grupuri, și verbal și practic, rugându-l pe ”Doamne-Doamne” să limpezească cerul pe data de 1 iunie. Măcar porțiunea de deasupra Parcului central din Gai. În noaptea de 31 mai spre 1 iunie, cred că m-am trezit și-am ” hoinărit ” prin holul casei de 6 -7 ori, cu ochii bulbucați căutând prin fereastră ba cerul ba betonul din curte. Va ploua sau nu?, va ploua sau nu?. Tot așa până a ieșit soarele.

Dumnezeu a fost copil pe data de 1 iunie și-i mulțumim enorm.

Întâlnirea noastră, a organizatorilor era prevăzută pe ora 9- 9,30 în parc. Să aranjăm ce era de aranjat. Ce 9? ce 9,30? . La 7,30 deja era trasă banda împrejmuitoare, erau pregătiți sacii pentru gunoi și , ca într-un film dat pe ” repede-înainte”, s-au aranjat și celelalte lucruri: Mese, scaune, stație de amplificare, cortul ,premiile, suprafața primei probe individuale, trambulina, coșul de baschet, poarta cu punctaje...tot , doar copiii întârziau.

Dar, dintr-o dată din cele patru zări au apărut ” șuvoaiele” cu părinții de mână. În câteva minute, Dan Țapoș, colegul nostru care făcea înscrierile pentru concursuri a fost năpădit de gloatele celor mici, care-și spuneau numele și prenumele cu o viteză de abia le deslușeai înțelesul.

Noi care ne așteptam să vină maxim 40-50 de copii, ne-am trezit cu peste 140. Din două echipe de opt cât era prevăzut la întrecerile pe echipe, s-au alcătuit opt, a câte opt componenți.

La probele individuale s-a concurat pe două categorii de vârstă: 6-10 ani și 10-14 ani.

În total au fost trei probe individuale: ”Cine ține mingea mai mult în aer , lovind-o cu picioarele, capul sau oricare parte a corpului, în afară de mâini”, ”Cine face mai multe puncte din 5 lovituri cu piciorul la o poartă de handbal împărțită cu zone punctate” și ” Cine înscrie cele mai multe puncte la un coș de baschet din 5 aruncări”

Au mai fost și 4 probe între echipe: ” Roșu și Verde”, ” Fură mingea”, ”Ștafeta de alergare în saci” și ” Trasul cu frânghia”.

Era cât pe-aci ca un trenuleț care plimba copii și părinți prin cartier, să-și” golească marfa” și să participe și ei la întreceri. Pentru scurt timp a poposit pe la noi și primarul Aradului, Călin Bibarț, Parcul din Gai fiind una din ” haltele” turului de orizont al domniei sale.

Cei care nu au mai ajuns să participe la probele concurs, au avut de ales între sărituri la o trambulină elastică sau să -și folosească imaginația și talentul la un atelier improvizat de pictură.

Nu dăm numele celor care s-au implicat în acest proiect , pentru că fiecare membru al asociației , prezent la acest eveniment a avut contribuția lui, dar nu putem să nu amintim sponsorii acestei sărbători: Piros Security, AJF Arad, Gripppe România, FitEurotrans, ComardPalard, LoredanaCiupe și Primăria Arad pentru aprobarea Planului de desfășurare a evenimentului.

Mulțumim tuturor pentru posibilitatea pe care ne-ați oferit-o ca să ne simțim și noi, o zi, COPII!

Galerie foto (42)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite