Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bonificaţie majorată pentru cei care plătesc integral taxele şi impozitele locale până la finele lunii martie

Bonificaţie majorată pentru cei care plătesc integral taxele şi impozitele locale până la finele lunii martie
Comentează 0

Proiectul de hotărâre privind nivelul taxelor şi impozitelor locale aferente anului 2020 a fost aprobat cu unanimitate de voturi în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal de luni, 30 septembrie 2019. Anul 2020 vine cu veşti bune pentru contribuabilii care îşi achită integral dările locale până la finele lunii martie. Aceştia vor beneficia de o binificaţie majorată  de la 5% la 10 %.  
În ceea ce privește cuantumul impozitelor și taxele ce urmează să fie plătite de arădeni anul viitor, acestea nu sunt majorate. Cu toate acestea este posibil ca unii cetăţeni să resimtă o uşoră creştere în cazul anumitor dări locale, generate de faptul că rata anuală a inflaţiei a urcat la 4,6%.  Majorarea se va aplica de exemplu  la impozitul pe clădiri rezidenţiale, la mijloace de transport cu o capacitate cilindrică mai mare de 2000 de centimetri cubi precum şi la unele taxe cum ar fi cea de eliberare a certfificatului de urbanism, cea pentru eliberarea autorizaţiilor privind lucrările de racorduri şi branşamente la reţele publice de apă, canalizare, gaze, termice, energie electrică, telefonie şi televiziune prin cablu, taxa de eliberare a copiilor heliografice de pe planuri şi  taxa de divorţ pe cale administrativă. 
Şi tot în cadrul şedinţei de azi, aleşii locali au fost de acord în unanimitate cu acordarea ajutorului cu titlu de subvenții pentru acoperirea diferenței de preț și tarif la energia termică livrată populației aferent lunii august 2019 în sumă totală de 357.248,70 lei către SC CET Hidrocarburi SA Arad.
 
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite