Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La 2 Aprilie este marcată în fiecare an Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

La 2 Aprilie este marcată în fiecare an Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului
Comentează 0

Platoul din fața Palatului Administrativ din Arad a fost ocupat de zecile de aradeni care au ținut să fie solidari cu persoanele afectate de tulburarea de spectru autist. Cu fundiţa albastră în piept, părinții, rudele sau arădeni pur si simplu receptivi la mesajele lansate de organizatori, au urmărit o demonstrație de dans( Elisabeta Mesesan si Zumba Kids by Ely), au lansat baloane umplute cu heliu și au asistat la aprinderea luminii albastre care a învăluit clădirea Primăriei Municipiului Arad, timp de două zile în acest weekeend.

Mesajul organizatorilor, specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad din cadrul Centrului de Consiliere și Asistență pentru Copii cu Tulburare de Spectru Autist si familiile acestora, a fost acela de solidaritate față de persoanele care sunt diagnosticate cu autism.

"Prejudecățile societății în care trăim trebuie să fie din ce în ce mai reduse și chiar ar fi bine dacă ele ar dispărea atunci când vorbim despre interactiunea cu persoanele care au primit un astfel de diagnostic. Este dureros si dificil pentru un părinte, de exemplu, să facă față respingerii de către semeni a copilului care a fost diagnosticat cu tulburare de spectru autist. Împreună trebuie să facem eforturi pentru ca un copil cu autism să meargă la scoală, sa fie integrat și să beneficieze de tot sprijinul nostru și să nu se confrunte cu o atitudine discriminatorie." declară Erika Stark, director DGASPC Arad.

Baloanele albastre au umplut cerul preț de câteva minute, atrăgând atenția asupra indemnului la toleranță și respect față de persoanele afectate de autism.

Odată cu lăsarea întunericului, clădirea Primăriei Municipiului Arad a fost iluminată în albastru, culoarea-simbol a Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului.

La Centrul TSA din cadrul DGASPC Arad fac terapie 18 copii diagnosticati cu autism, iar la nivelul județului Arad sunt înregistrate 168 de persoane cu tulburare de spectru autist.

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înțelegeri a autismului și de a crește nivelul de informare a publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.

DGASPC Arad mulțumește tuturor celor care s-au implicat si ajutat la organizarea evenimentelor dedicate Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului și în special partenerului Primăria Municipiului Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite