Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Boca: „PSD se opune proiectelor importante pentru arădeni, doar de dragul de a face opoziție”

Boca: „PSD se opune proiectelor importante pentru arădeni, doar de dragul de a face opoziție”
Comentează 0

Consilierul municipal Bogdan Boca a vorbit marți, în cadrul unei conferințe de presă, despre modul în care se desfășoară ședințele de Consiliu Local Municipal și, în special, despre modul în care consilierii PSD încearcă să blocheze proiecte importante pentru arădeni, votând împotrivă doar de dragul de a face opoziție.

                „După cum știți deja, ieri a avut loc o ședință importantă a Consiliului Local Municipal și spun că a fost importantă deoarece în cadrul acesteia s-a votat aprobarea contractului de credit între Municipiul Arad și BERD, în vederea contractării și garantării unei finanțări în valoare de 20 de milioane de euro, bani destinați proiectului Regenerare Urbană. Proiectul finanțării a fost aprobat de către Consiliul Local Municipal, chiar dacă toți consilierii PSD au votat împotrivă, asta în condițiile în care, nu mai departe de luna decembrie a anului trecut, toți consilierii PSD votaseră pentru implementarea proiectului Regenerare Urbană. Iată că, după jumătate de an, cei din PSD, văzând că acest proiect este bine văzut și acceptat de către cetățeni și chiar de către mass-media, au decis că nu mai este viabil pentru ei, acesta fiind proiectul primarului Gheorghe Falcă. Și, pentru ca arădenii să înțeleagă mai bine ce presupune acest proiect pentru care cei din PSD au votat împotrivă, voi încerca să fac un scurt rezumat al acestuia. În primul rând, proiectul Regenerare Urbană va deservi peste 60.000 de arădeni. Acesta prevede reabilitarea și modernizarea a 81.489 mp de trotuare, 233.333 mp de drumuri și parcări, 70.105 mp de spații verzi, 14.313 mp de locuri de joacă și, totodată, contrucția a zece parcări de tip Fast-Park. Este regretabil modul în care cei din PSD aleg să-i reprezinte pe arădeni și modul în care se opun unor proiecte importante”, spune consilierul municipal Bogdan Boca.

                În același timp, tânărul liberal spune că finanțarea proiectului Regenerare Urbană nu este singurul proiect important la care consilierii PSD au votat împotrivă. Acesta a dat exemplu și proiectul de aprobare a unui studiu de fezabilitate pentru acoperirea patinoarului.

                „Proiectul Regenerare Urbană nu este singurul proiect important la care s-au opus cei din PSD. Aceștia au votat, tot în ședința de ieri, împotriva aprobării unui studiu de fezabilitate în vederea acoperirii actualului patinoar. Având în vedere că, în momentul de față, patinoarul poate fi utilizat doar aproximativ două sau trei luni pe an, în sezonul de iarnă, acoperirea acestuia îl poate transforma automat într-un centru multifuncțional, în cadrul căruia pot fi practicate mai multe tipuri de activități sportive, astfel încât să crească perioada în care acesta poate fi utilizat. PSD ne demonstrează și de această dată că este împotriva arădenilor și a intereselor acestora. PSD este pentru a nu știu câta oară împotriva sportului și a dezvoltării unei infrastructuri pentru practicarea sportului. PSD s-a opus și construcției bazinului olimpic din cartierul Subcetate, Guvernul Ponta oprind finanțarea acestui obiectiv important. Tot PSD, prin președintele PSD Arad Dorel Căprar, l-au instalat la conducerea Clubului Sportiv Municipal Arad pe nimeni altul decât Vasile Bociort, cel care odată ajuns în fruntea CSM a ajuns să jignească sportivii de marcă ai Aradului, spunând despre campionii arădeni că sunt niște bețivi. Cam aceasta este atitudinea PSD față de proiectele mari ale Aradului”, a închieat Bogdan Boca, consilier local municipal PNL.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite