Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Blocul Operator al Spitalului Județean, modernizat din fonduri transfrontaliere

Consiliul Județean Arad dorește modernizarea Blocului Operator al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, cu fonduri europene. Astăzi, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a fost prezent la o ședință tehnică, la Spitalul Județean, împreună cu proiectanții și cu reprezentanții Spitalului, discuțiile axându-se pe capacitatea blocului operator și pe dotările necesare modernizării acestuia.

Blocul Operator al Spitalului Județean, modernizat din fonduri transfrontaliere
Comentează 0

„Continuăm să investim în sănătate, pentru că viața are prioritate. În proiectul de modernizare a blocului operator, mizăm pe o finanțare de 10 milioane de euro și această finanțare va fi asigurată, ca proiect strategic transfrontalier, din fonduri europene. Blocul operator va avea șapte săli de operație înnoite, aparatură de ultimă generație, circuite medicale corespunzătoare. Am solicitat ca bugetul alocat pentru Blocul operator să nu fie depășit pentru că noi, Consiliul Județean, suntem angrenați și în alte investiții în sănătate”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Consiliul Județean Arad are proiecte importante pentru sistemul de sănătate: Complexul Matern-Pediatrie, cu valoarea de aproximativ 100 de milioane de euro, cele două spitale noi, de Oncologie și Psihiatrie, care vor fi finalizate în acest an, cât și permanenta dotare cu aparatură medicală a secțiilor din Spitalul Județean Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite