Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Blocul operator al Spitalului Județean, prioritate pentru Arad în Programul Interreg România-Ungaria

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a avut zilele trecute o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Békés, din Ungaria, pentru a discuta despre proiectele strategice ale județului pe Programul Interreg România-Ungaria, pe acest ciclu de finanțare.

Blocul operator al Spitalului Județean, prioritate pentru Arad în Programul Interreg România-Ungaria
Comentează 0

„Am luat în discuție mai multe posibile proiecte, strategice și open-call, pentru care termenul de predare este 27 septembrie (pentru cele care nu necesită autorizație de construcție), respectiv 27 decembrie (pentru proiecte care implică și autorizație de construcție)”, a precizat președintele CJA. 

Acesta a precizat că proiectul strategic pe Interreg al Consiliului Județean Arad pe acest ciclu de finanțare îl reprezintă modernizarea blocului operator al Spitalului Clinic Județean de Urgență. „În precedentul exercițiu financiar, Consiliului Județean Arad s-a axat pe modernizarea infrastructurii rutiere. Pentru actualul exercițiu financiar transfrontalier avem ca obiectiv modernizarea blocului operator al Spitalului Judeţean Arad. Pentru moment, nu au fost avansate cifre, dar, potrivit surselor noastre, finanțarea ar fi undeva între 7 și 10 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea sălilor de operație de la spital. Ne dorim să accesăm maxim din ce poate oferi acest program, pentru că avem nevoie de bani în sănătate, de finanțare care pentru acest sector vital, pe care dorim să îl modernizăm”, a subliniat Iustin Cionca.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite