Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CJA modernizează blocul operator de la Spitalul Judeţean

Consiliul Judeţean construieşte încă o clădire cu trei etaje la Spitalul Judeţean, modernizează şi echipează, în două faze, opt săli de operaţie ale blocului operator, şi le dotează cu un sistem informatic modern. Anunţul a fost făcut de preşedintele Iustin Cionca, în cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Judeţean.

Iustin Cionca a solicitat consilierilor judeţeni (şi a obţinut) votul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea Blocului operator al spitalului judeţean.

CJA modernizează blocul operator de la Spitalul Judeţean
Comentează 0

Pentru asigurarea condițiilor tehnice, funcționale și normative este necesară realizarea unor extinderi care constau în:

-realizarea unor pasarele, în vederea asigurării circuitelor specifice;

-realizarea unei construcții cu regim de înălțime demisol+parter+3E parțial, alipită pasarelei de la nivelul etajului 2, la o distanță de circa 2,10 m fata de construcția existentă (corp C3), cu scară de evacuare, ascensor de intervenție și spații tehnice conexe blocului operator;

- recompartimentarea spațiilor existente;

- dotarea cu mobilier, aparatură și echipamente specifice;

- dotarea cu un sistem de informatizare si digitizare.

„În prima etapă se propune realizarea lucrărilor de construcții montaj pentru opt săli de intervenție, urmând ca în această etapă de execuție să se echipeze numai 5 săli de intervenție. În etapa a doua se vor echipa și dota sălile 6, 7 și 8 (această etapă nu face parte din prezenta finanțare)”, a declarat Iustin Cionca, precizând că astfel continuă lucrările de modernizare de la spital, într-un ritm în care Judeţeanul arădean nu s-a mai modernizat de la construirea clădirii spitalului, în anii 1970.

Tot astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean a obţinut votul consilierilor pentru rectificarea bugetului spitalului judeţean, care primeşte 2,1 milioane de lei de la municipiul Arad pentru finanţarea cheltuielilor de funcţionare. De asemenea, s-au realocat 1,1 milioane lei în bugetul spitalului din secţiunea de dezvoltare pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare, conform hotărârii Consiliului Municipal.

Foto: Arhiva

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite