Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bilanțul Zilelor Aradului – 14 zile de succes

Bilanțul Zilelor Aradului – 14 zile de succes
Comentează 0

14 zile de sărbătoare, 61 de evenimente, 30 de locații, peste 60.000 de oameni. Acesta este bilanțul Zilelor Aradului.

Zilele Aradului s-au desfășurat în premieră anul acesta pe durata a 14 zile. Au fost două săptămâni încărcate de evenimente din diverse domenii - muzică uşoară, muzică populară, muzică medievală, rock, expoziţii, întreceri sportive, proiecţii de filme, spectacol cu foc, artă contemporană, concerte de muzică alternativă, spectacole pentru copii, noaptea albă a instituţiilor de cultură, festivalul cătlanelor.

Pe durata celor 14 zile au avut loc nu mai puțin de 61 de evenimente, dintre care 19 organizate în premieră - Vara de ar.te – Ateliere de creație, FUN ARAD – ateliere de teatru cu Ioan Peter, Parada costumelor de poveste prezentate de copii, Spectacol cu foc, (RE)Cunoaștere. Camera Obscură,  TebaExpo Photo – expoziție, TEBA – spațiu alternativ de artă și cultură contemporană, TebaKinema – proiecție de film european, Teba – Kinedol, concerte la clădirea Preparandiei, Sesiunea națională de comunicări științifice Arad – economie și societate, cu lansare de volum, Fotografii instant personalizate, proiecții de film la Cinema Arta și Ștrandul Neptun, Expoziție de hărți și cărți poștale, Expoziție internațională de timbre, Lansarea lucrării Arad – Palatul Administrativ - monografie în imagini, proiecții de scurtmetraje românești, Concurs de îndemânare pe biciclete pentru copii, Crosul tinerilor arădeni, Cursa de alergare Red Run.

Centrul Municipal de Cultură și Primăria Arad mulțumesc comunității arădene pentru răspunsul pozitiv la provocarea de a lua parte la toate evenimentele. În egală măsură mulțumirile se întreabă către partenerii media și sponsorii acestei ediții: Kaufland, Selgros, Heineken și Coca Cola.  

Zilele Aradului au fost organizate de Centrul Municipal de Cultură şi Primăria Arad și  susţin candidatura Aradului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

„Suntem bucuroşi de ceea ce s-a realizat ca şi comunicare şi activitate culturală. Sub patronajul Arad Capitală Culturală, am reuşit să punem energiile Aradului în valoare şi creativitatea tinerilor sau a mai puţin tinerilor arădeni să fie scoasă la suprafaţă. Mai mult de atât, am convenit ca împreună cu Consiliul Judeţean, Centrul Cultural Judeţean şi Centrul Municipal de Cultură, pentru anul 2016 să vă prezentăm evenimentele din Arad începând cu luna decembrie, să avem patru pachete mari, la fel cum am avut la „Zilele Aradului” şi tot la fel în pachetul din luna mai vom decerna premii către oamenii importanţi din comunitatea noastră şi vom încerca ca anul 2016 să fie un an cu un impact puternic în zona culturală, cu o creativitate mult mai mare, cu punerea în valoare a energiilor Aradului şi, evident, să obţinem împreună cu publicul noi locaţii pentru activităţile culturale”, a punctat primarul Aradului, Gheorghe Falcă, în încheierea conferinţei de presă.

C. P.

 

Galerie foto (20)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite