Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consultări publice în cartiere, organizate de Primărie

Consultări publice în cartiere, organizate de Primărie
Comentează 1

Marți a început seria de consultări publice privind actualizarea Planului Urbanistic al Municipiului Arad. Prima întâlnire cu cetățenii  a avut loc la Școala Gimazială « Aurel Vlaicu ». 

Alături de reprezentanții municipalității sunt prezenți la dezbateri specialiștii care au elaborat documentația, din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă “URBAN - INCERC” Bucureşti.  

Planul Urbanistic General este o documentaţie care are atât caracter director și strategic cât şi caracter de reglementare,  reprezentând principalul instrument de planificare operaţională, baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare ale unei localități. Prin actualizarea Planului urbanistic general al municipiului Arad se vor stabili obiectivele, acţiunile şi măsurile de dezvoltare a municipiului pe o perioadă de 10 ani. Documentația are la bază analize multicriteriale ale situaţiei existente și ține cont de noile cerinţe pe care trebuie să le satisfacă municipiul Arad în acord cu viziunea de oraş european. 

Arhitectul șef al Aradului și reprezentanta institutului de proiectare au explicat modul de întocmire a documentației, scopul principal al P.U.G.-ului fiind utilizarea raţională şi echilibrată a terenurilor necesare funcţiunilor urbanistice ca deziderat al dezvoltării durabile a orașului.

La rândul său,  primarul Gheorghe Falcă a făcut precizări referitoare la principalele direcții care sunt avute în vedere pentru etapa următoare de dezvoltare a orașului: promovarea mobilității urbane pe principii sustenabile,  punerea în valoare a cadrului natural, dezvoltarea culturală, promovarea patrimoniului construit, regenerarea urbanistică în cartierele de blocuri precum și abordarea strategică a sectoarelor educație, sănătate publică și energie. 

”Este foarte important să se înțeleagă candidatura Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 și Capitală Verde a Europei 2018 în contextul strategiei de dezvoltare pentru următorii 10 ani.  Prin asumarea acestor candidaturi și a proiectelor complexe pe care le înglobează s-au stabilit pașii pe care îi vom parcurge pentru a atinge obiectivele de dezvoltare pe care Aradul le urmărește”, a spus Falcă.

Pentru a facilita participarea unui număr cât mai mare de cetățeni la dezbaterile privind noul Plan Urbanistic General, Primăria organizează întâlniri  în mai multe locații pe raza municipiului. Consultările publice continuă, joi, în Aradul Nou, la Grupul Școlar Forestier, Calea Timișorii nr.29-31. Între orele 15-17, program de consultare propuneri la actualizarea PUG, iar de la 17 este programată dezbaterea publică.
 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite