Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bilanțul misiunilor pompierilor arădeni din perioada minivacanței de Revelion

Bilanțul misiunilor pompierilor arădeni din perioada minivacanței de Revelion
Comentează 1

În perioada minivacanței de Revelion, (29.12.2023 - 02.01.2024) peste 130 de pompieri arădeni s-au aflat zilnic la datorie, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

Astfel, pe parcursul celor 5 zile, la nivelul județului Arad, pompierii militari au acționat în 176 misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și protecția comunității și a bunurilor acestora. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 165 solicitări.

Totodată, salvatorii au intervenit și pentru stingerea a 5 incendii, precum și în alte 6 situații în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocarea persoanelor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor

Cele cinci incendii izbucnite în această perioadă au fost înregistrate la trei case din localitățile Ghioroc, Iermata Neagră, Arad și două la deșeuri menajere în municipiul Arad. Incendiile au fost lichidate prompt de către pompierii militari arădeni, suprafețele afectate fiind mai mici de 50 de metri pătrați, în urma acestora rezultând strict pagube materiale.

Pe această cale dorim să mulțumim cetățenilor care au înțeles și au ținut cont de sfaturile noastre, astfel încât această minivacanță nu a fost umbrită de incendii de amploare sau de alte evenimente care ar fi putut să le pună viața în pericol.

Vă reamintim că, în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.

Pentru a preveni producerea unor incendii, verificați mijloacele de încălzire, precum sobe, calorifere sau alte surse de căldură. În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă
cazați în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite