Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Avioanele de la Şiria zboară la fiecare sfârşit de săptămână (FOTO-VIDEO)

Este cât se poate de adevărat că odată ce ai prins plăcerea de a zbura vei dori mereu sa zbori, este ceva frumos şi înălţător iar toţi cei care au încercat zborul cu avionul sau motodelta, băieţi sau fete în special, toţi fără excepţie au spus că vor să mai încerce şi chiar spunea o domnişoară că este ceva ireal, te simţi liber, este ceva ce nu poate fi descris în cuvinte dar bineînţeles pentru asta e nevoie de curaj, mai ales să zbori cu motodeltaplanul. 
 

Avioanele de la Şiria zboară la fiecare sfârşit de săptămână (FOTO-VIDEO)
Comentează 2

Mă întreba un coleg cameraman care zburase şi el cu motodelta cam aşa: “Cum ai mai putut şi filma de pe motodeltaplan, ca eu abia m-am ţinut de frică, ce să mai şi filmez?” Pentru cine nu are  curaj e mai bine să încerce doar avionul, e mult mai lejer însă senzaţia de frumos este aproape la fel. Ieri 25 octombrie doi tineri,  ALINA VESA şi MARIUS, au încercat pentru prima dată zborul cu un avion mic şi au fost încântaţi. ”Nu e acelaşi lucru ca într-un avion de linie, aici parcă totul e drept şi frumos" spunea Alina, văzând Şiria de sus. "Este foarte frumos, îmi doresc să revin, nu credeam că ajung aici să zbor”.

Se putea citi pe faţa ei şi a lui Marius bucuria. Într-adevăr e frumos aici la “CHARLIE BRAVO” la Şiria, este o plăcere să survolezi deasupra Şiriei, a dealurilor împădurite, a Cetăţii Şiria şi a întregii zone, peisajul este superb. Am cunoscut aici mai mulţi oameni împătimiţi de zbor unii de avioane alţii de parapante, alţii de motodeltaplan, oameni de diferite profesiuni, de la poliţist la cadru dintr-o fostă unitate militară de vânători de munte, sau oameni de afaceri, care îşi petrec aici timpul liber zburând sau socializând pentru că atunci când nu sunt condiţii de zbor: “toată lumea rămâne la sol şi socializăm, uneori venim cu familiile, cu un ceaun un grătar sau o clisă friptă, însă aici nimeni nu este trist, toata lumea este bine dispusă şi veselă”, îmi spunea “Coji”, sufletul acestui aeroclub, un om vesel, un pilot excellent însa şi un om prietenos. 

Să zbori cu el cu motodeltaplanul este o senzaţie pe care nu o poţi uita, iar când îl priveşti de la sol zburând la firul ierbii ai senzaţia că acea pasăre roşie (motodelta) cu aripi albe este un vultur ce urmăreşte un porumbel jucându-se cu el în zbor. 

Aici se va construi în curind şi un hotel cu piscină, pentru că vin piloţi, paraşutişti şi parapantişti din Alba,  Timiş, Bihor, Caraş-Severin, Cluj şi din tot Ardealul. Aici se vor desfăşura concursuri naţionale de parapante, paraşutism şi nu numai, iar Şiria va deveni în curind un reper pe harta aviaţiei romaneşti. Bineînţeles şi condiţiile geografice îşi spun cuvântul la Şiria, însă pasiunea acestor oameni, bucuria de a se întâlni şi plăcerea de a zbura împreună cu păsările cerului fac ca în fiecare week-end să resune cerul de zumzăitul motoarelor de avion turate la maxim până la apusul soarelui, când rând pe rând aceste păsări colorate merg cuminţi la culcare în hangarul “CHARLIE BRAVO” lăsând luna stăpână peste cer.

Galerie foto (103)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite