Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Avertizare meteo: Cod portocaliu de fenomene extreme în mai multe județe, până miercuri

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţă, o atenţionare Cod portocaliu de averse torențiale, valabilă până miercuri, în mai multe judeţe din țară.

Avertizare meteo: Cod portocaliu de fenomene extreme în mai multe județe, până miercuri
Comentează 0

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată – ploi abundente

Zone afectate: conform textului și hărții

În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 8 august, ora 12:00 – 10 august, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții

La munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 40...60 l/mp.

Notă: în majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată.

Imagine

 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite