Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Avantajele remediilor naturiste

Avantajele remediilor naturiste
Comentează 0

Odata cu trecerea timpului si cu adaptarea la un alt stil de viata, incepem sa apelam tot mai rar la remediile naturiste (naturale), considerandu-le ineficiente sau chiar inutile. Lucru cu care ne inselam destul de tare, pentru ca cea mai sigura metoda prin care putem avea grija de noi sunt aceste remedii realizate chiar de noi, acasa.

Ar trebui sa acordam mereu o atentie speciala fructelor, ceaiurilor, mancarurilor sanatoase, pentru ca doar acestea ne pot ajuta sa fim intr-un echilibru cu noi insine. Ne simtim fara energie, fara putere si vlaga? Simtim ca nu mai avem niciodata dispozitia necesara pentru lucruri care candva ne incantau?

Ei bine, trebuie sa stii ca alimentatia joaca un rol foarte important. Doar mirosul unei portocale sau mandarine invioreaza intreaga incapere si consumarea acesteia iti revigoreaza intregul corp. Vei simti, parca de nicaieri, ca esti din nou o persoana energica, o persoana care vrea sa fie productiva. Mancarea nesanatoasa favorizeaza aparitia depresiei, favorizeaza slabirea sistemului imunitar. Nu este aceasta solutia pentru a fi in echilibru tu cu tine, ci, din contra, acesta este antiexemplul de care trebuie sa te feresti.

Cum imi pot intari sistemul imunitar?

Ei bine, sistemul imunitar are nevoie de diverse alimente bogate in vitamine. Si, dupa cate stim, alimentele care au in componenta lor o multime de vitamine sunt fructele.

Merele, grapefruitul, capsunele, lamaile, portocalele, mandarinele, kiwi. Toate aceste fructe insirate sunt de maxima necesitate in organismul nostru. Este important sa le introducem in alimentatia noastra, mai ales pe durata sezonului rece, pentru a ne construi un sistem imunitar imbatabil cu care sa ne tinem la distanta de raceli si gripe.

De asemenea, aceste fructe nu sunt potrivite doar pentru acest sezon, ci sunt oricand, pentru ca au o multime de beneficii asupra organismului nostru. Sunt anticancerigene, sunt aliatele de nadejde in mentinerea sanatatii cerebrale, sanatatii inimii. Cu ajutorul crearii unor astfel de obiceiuri, nu vom avea nevoie de doctori prea des,

Intarirea sistemului imunitar este favorizata si de ceaiuri. Este adevarat ca ceaiurile trebuie sa faca parte din viata noastra mereu pentru a avea un organism sanatos si puternic.

Stiai ca ceaiurile contribuie la scaderea febrei (ceaiul de busuioc si ceaiul de cimbru)? Stiai ca ceaiurile ajuta la ameliorarea durerilor in gat si chiar a bronsitei (ceaiul sau apa de ghimbir)? Stiai ca ceaiurile regleaza digestia si ofera un efect calmant in organism?

Nu numai ca sunt benefice pentru problemele de suprafata, ne pot ajuta sa ne vindecam si in cazul problemelor de adancime. Trebuie neaparat sa le acordam o sansa in aceasta iarna si sa vedem pe propria noastra ca suntem mai puternici.

Avand in vedere toate cele mentionate in randurile de mai sus, ia si tu in calcul remediile naturiste, care te pot ajuta sa previi multe probleme de sanatate. In cazul in care deja ai de a face cu o problema de sanatate, remediile naturiste tot nu trebuie neglijate, pentru ca au capacitatea de a te vindeca mai repede si de a-ti ajuta organismul sa devina din ce in ce mai puternic.


Scrie un comentariu

trimite